Studier i Australia

Australia byr på spennende muligheter og kontraster, og har noe for absolutt alle! Landet har dessuten et behagelig klima året rundt og tilbudene av utendørsaktivitetene er utallige. Det finnes masse å se og oppleve; heftige storbyer, vakre sandstrender, tropisk regnskog, Great Barrier reef, og ”the Outback” – Australias spennende villmark, for å nevne noe.

Hovestaden heter verken Sydney eller Melbourne, men Canberra som betyr møteplass på urbefolkingen aborginerenes språk. Australia er verdens minste kontinent, men trekker man alt sammen er landet cirka like stort som hele Europa. Landet er midlertidig spredt befolket, og har totalt kun 20 millioner innbyggere. De siste 200 årene har mange europeere emmigrert til Australia og satt sitt preg på landet.

En avslappet stil og atferd er karakteristisk for de gjestevennelige australienerne. Det er lett å kjenne seg hjemme og man får raskt nye venner. BBQ på stranden med en kald øl er hverdagsmat – året rundt! Her tar man dagen som den kommer og nyter livet. No worries, mate!

 

Hvorfor studere i Australia?

Australske universiteters høye akademiske standard i kombinasjon med storslagen natur, herlige surfestrender og en sjamerende befolkning, lokker ikke bare oss som nordboere, men også studenter fra alle verdens hjørner. Studier i Australia gir deg en internasjonalt godkjent utdanning og gode muligheter for et globalt kontaktnettverk. Å studere her er et populært og attraktivt alternativ og det er til enhver tid mer enn 200 000 internasjonale studenter i landet.

Det australienske studieåret begynner i slutten av februar, men det finnes ofte muligheter til å starte studiene i midten av juli. Første semester innledes vanligvis med en ”Orientation Week” som gir internasjonale studenter muligheten til å bli kjent med universitetets fasiliteter og dets omgivelser. I løpet av denne uka kommer du til å treffe mange nye venner fra hele verden som, akkurat som deg, har bestemt seg for å studere «down under».

Våre universiteter i Australia

Lurer du på noe? Spør oss!