Studier i Irland

Irland kalles ofte for den grønne øya; grønne daler, vidstrakte heier, dramatiske klipper og mange innsjøer er en god beskrivelse av denne fantastiske naturen. Det største språket er engelsk, men irsk, som er et keltisk språk, læres fremdeles i skolene. Landet har en unik miks av gamle tradisjoner og moderne livstil. Samtidig som man verner om sin historikk er landet svært framtredende innen for eksempel teknologi industri og internasjonal handel.

På midten av 1800-tallet var det hungersnød i landet. Over en million irer døde og nesten seks millioner emigrerte til USA, Canada og Australia. Mange av irene som ble igjen kjempet for at øyen skulle få selvstyre og etter flere blodige strider ble landet delt i to i 1921. Den sydlige og største delen ble den selvstendige republikken Irland, mens Nord-Irland forble en del av Storbritannia.

Irene elsker festivaler og spesielt i løpet av sommermånedene arrangeres det mange  rundt omkring på hele øya. St. Patricks Day, Irlands nasjonaldag, er en opplevelse av de sjeldne. Irene feirer dagen ved å gå i parader, kle seg ut og feste vilt på landets puber. Pubkulturen er viktig og øl, whiskey og folkemusikk likeså! Gå inn på hvilken som helst pub og du kommer mest sannsynlig til å få høre tradisjonell irsk musikk live.

Hvorfor studere i Irland?

Dublin er en av de mest levende storbyene i Europa. Store deler av byens befolkning er under 27 år og kanskje er det nettopp derfor det myldrer av kafeer, resturanter, kinoer, musikkscener, klubber og puber. Ny og gammel kultur forenes her i en herlig miks. Er du ute etter  et trivelig og livlig studieted er Irland et godt alternativ. Vår samarbeidsskole Griffith College – har dessuten svært yrkespraktiske utdanninger og er anerkjent innen blant annet journalistikk, foto, interiør .

Våre universiteter i Irland

Lurer du på noe? Spør oss!