Studier i utlandet

Opptaksprøve til medisin og tannlegestudiet ved Masaryk University

Har du lyst til å bli lege eller tannlege? 2. mai har du muligheten til å ta opptaksprøve til disse studiene ved anerkjente Masaryk University Brno i Tsjekkia. Prøven er digital og kostnadsfri.

Masaryk University ble etablert med sitt medisinske fakultet allerede i 1919 og er med sine 35 000 studenter det nest største universitetet i Tsjekkia. Universitetet er svært anerkjent og en av de viktigste årsakene til den gode rangeringen er universitetets høye forskningsaktivitet.

Som student på Masaryk University får du utdanning av høy kvalitet med moderne fasiliteter til en fornuftig pris. Levekostnadene i Tsjekkia er betydelig lavere enn i Norge, og studiene ved Masaryk er godkjente for støtte fra Lånekassen. Norske studenter gir universitetet svært gode skussmål både når det gjelder studieopplegget og studiemiljøet.

Opptaksprøven

For å få studieplass på medisin- eller tannlegestudiet ved Masaryk University må du ha generell studiekompetanse  og bestå opptaksprøven. Vi anbefaler også at du har fordypning i realfag, men dette er ikke et krav fra universitetet.

Vi i Education Link arrangerer opptaksprøven til Masaryk University. Neste mulighet til å ta testen for studiestart høsten 2021 er søndag 2. mai kl.1000-1330. Opptaksprøven er digital og kostnadsfri.

For søkere til medisin og tannlege/odontologi består prøven av tre deler hvor du må løse oppgaver i biologi, kjemi og fysikk eller mattematikk. Det er valgfritt om du vil ta fysikk eller matte. Søkere til fysioterapi får en prøve på to deler bestående av biologi og kjemi. Hver enkelt del er på 60 minutter, så du må sette av henholdsvis tre eller to timer til prøven. Hver del består av 40 multiple chioce med 5 svaralternativ per spørsmål. Tillatte hjelpemidler er en enkel kalulator, penn og papir. Opptak til studiene blir basert på resultatet av prøven, og ikke dine karakterer fra vgs. Om du består kan du starte på ditt studium ved Masaryk University i år. Studiestart er i september 2021.

Meld deg på

  • Send en e-post til info@educationlink.no med ditt navn og mobilnummer.
  • Du vil deretter motta en bekreftelse med mer informasjon.

For å øke dine sjanser for et godkjent resultat anbefaler vi at du forbereder deg godt til opptaksprøven. Alle som melder seg på har muligheten til å kjøpe pensum for de ulike emnene i biologi, kjemi og mattematikk eller fysikk. Pensum koster 100 Euro.

For mer informasjon kan du ta kontakt med Education Link ved å sende en e-post til info@educationlink.no

Les mer om Masaryk University!

Dersom du vil vite mer om dine studiemuligheter i utlandet nå kan du bestille kostnadsfri studieveiledning!

Studieveilederne

Johan Rådström

Johan Rådström

Studieveileder

+46 701484212

johan@educationlink.se

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studieveileder

+46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studieveileder

+46 701477580

patrick@educationlink.se

Lill-Tine Paulsen

Lill-Tine Paulsen

Studieveileder

+47 92 60 30 78

lilltine@educationlink.no