Studier i utlandet

Opptaksprøve til medisin og tannlegestudiet ved Masaryk University

Opptaksprøve til medisin og tannlegestudiet ved anerkjente Masaryk University i Tsjekkia arrangeres 31. mai og 15. juli 2022. Om du er glad i naturfag og mennesker, så har du nå sjansen til å forfølge drømmen om å bli lege eller tannlege. Prøven er digital og kostnadsfri, så du kan ta testen fra hvor som helst i landet.

Masaryk University ble etablert med sitt medisinske fakultet allerede i 1919 og er med sine 35 000 studenter det nest største universitetet i Tsjekkia. Universitetet er svært anerkjent og en av de viktigste årsakene til den gode rangeringen er universitetets høye forskningsaktivitet.

Som student på Masaryk University får du utdanning av høy kvalitet med moderne fasiliteter til en fornuftig pris. Levekostnadene i Tsjekkia er betydelig lavere enn i Norge, og studiene ved Masaryk er godkjente for støtte fra Lånekassen. Norske studenter gir universitetet svært gode skussmål både når det gjelder studieopplegget og studiemiljøet.

Opptaksprøve til medsin og tannlegestudiet

For å få studieplass på medisin- eller tannlegestudiet ved Masaryk University må du ha generell studiekompetanse  og bestå opptaksprøven. Vi anbefaler også sterkt at du har fordypning i realfag fra videregående skole. Dette er ikke et krav fra universitetet, men det er for de fleste en forutsetning å ha hatt disse fagene for å kunne bestå opptaksprøven.

Vi i Education Link arrangerer opptaksprøven til Masaryk University. Neste mulighet til å ta testen for studiestart høsten 2022 er 31. mai 2022. Opptaksprøven er digital og kostnadsfri.

For søkere til medisin og tannlege/odontologi består prøven av tre deler hvor du må løse oppgaver i biologi, kjemi og fysikk eller mattematikk. Det er valgfritt om du vil ta fysikk eller matte. Hver enkelt del er på 60 minutter, så du må sette av henholdsvis tre eller to timer til prøven. Hver del består av 40 multiple chioce med 5 svaralternativ per spørsmål. Tillatte hjelpemidler er en enkel kalulator, penn og papir. Opptak til studiene blir basert på resultatet av prøven, og ikke dine karakterer fra vgs. Om du består kan du starte på ditt studium ved Masaryk University i år. Studiestart er i september 2022.

Meld deg på

  • Send en e-post til info@educationlink.no med ditt navn og mobilnummer.
  • Du vil deretter motta en bekreftelse med mer informasjon.

For å øke dine sjanser for et godkjent resultat anbefaler vi på det sterkester at du forbereder deg godt til opptaksprøven. Alle som melder seg på har muligheten til å kjøpe pensum for de ulike emnene i biologi, kjemi og mattematikk eller fysikk. Pensum koster 100 Euro.

For mer informasjon kan du ta kontakt med Education Link ved å sende en e-post til info@educationlink.no

Les mer om Masaryk University!

Les mer om Masaryk University på universitetets egne nettsider!

Dersom du vil vite mer om dine studiemuligheter i utlandet nå kan du bestille kostnadsfri studieveiledning!

Studieveilederne

Johan Rådström

Johan Rådström

Studieveileder

+46 701484212

johan@educationlink.no

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studieveileder

+46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studieveileder

+46 701477580

patrick@educationlink.se