Studier i utlandet

De Montfort University

De Montfort University

5 gode grunner til å velge De Montfort University

  • DMU er ifølge Destinations of Leavers from Higher Education (DHLE) table blant de 25 beste universitetene i Storbritannia når det gjelder andelen studenter som får jobb etter fullførte studier.
  • Innen 6 måneder etter avsluttet studie er 95,8% av studentene enten i relevant jobb eller i videre studier.
  • Alle fasiliteter på ett campus og kun 5 minutter fra sentrum av byen.
  • Det er gode muligheter for arbeidspraksis ved de fleste studier.
  • Garantert bosted for førsteårsstudenter.

Introduksjon

De Montfort University (DMU) tilbyr en perfekt kombinasjon av prisbelønt undervisning, førsteklasses fasiliteter og et veldig bra studentmiljø. Universitetet har sin opprinnelse i Leicester School of Art som ble grunnlagt i 1870. Deretter har det hatt navn som the Leicester Colleges of Art and Technology og Leicester Polytechnic, innen de i 1992 ble De Montfort University.

Universitetet – som har fått sitt navn etter greven Simon de Montfort – har siden sin oppstart gjennomgått en fantastisk utvikling, men har hele veien fokusert på å tilby inspirerende undervisning til studentene. I dag tilbyr DMU et bredt spekter av studier som er tilpasset dagens arbeidsliv slik at studentene får relevante bransjekunnskaper. Etter fullførte studier har studentene fått jobb i verdensomspennende bedrifter som blant annet; NASA, Disney, BBC, Warner Bros, HSBC, Gucci, BMW, Levi’s, IBM og Adidas.

Gjennom årene har universitetet tatt store sprang og er ranket som ett av de 25 beste universiteter i England når det gjelder andelen studenter som tilbys jobb etter studiene. Nylig forbedret de sin ranking med over 30 plasser i The Times and The Sunday Times Good University Guide og de ligger nå på 54 plass blant alle universiteter i Storbritannia.

Studier

De Montfort University tilbyr over 400 ulike studier fordelt på fire  fakulteter på bachelor – (undergraduate) og masternivå (postgraduate).

På DMU er internasjonalisering et viktigt innslag og gjennom programmet DMU global ønsker universitetet å tilbyr sine studenter muligheter for internasjonale erfaringer.

Muligheten for praksis er et viktig innslag i studiene på DMU. Universitetet har kontakt med mange lokale og nasjonale bedrifter som er med på å påvirke innholdet i studiene og som kan tilby studentene interessante praksismulighterer.

De Montfort University tilbyr studier fordelt på følgende fakulteter:

Campus

De Montfort University har samlet alt på et campus, som ligger kun 5 minutters gange fra sentrum av Leichester. Studentene har tilgang til førsteklasses fasiliteter som tilpasset etter deres ulike behov. Universitetet viser gjennom sine store pågående investeringer stor vilje til å skape et moderne og inspirerende studiemiljø.

Bomuligheter

På campus fins 2100 studentrom og hybler fordelt på 8 Halls of Residence og som førsteårsstudent er du garantert bosted på campus om du ønsker det. Det fins flere ulike alternativer å velge mellom, alt fra rom hvor du deler kjøkken og bad til egen leilighet. Bokostnadene ligger vanligvis på mellom £83-£152 per uker avhengig av hvilken standard og løsning du vil ha.

Idrett

DMU har et godt tilbud til studenter som er interessert idrett. På QEII Leisure Centre finner du blant annet et 25 meters basseng og badstu, klatrevegg, idrettshaller og et topp moderne treningssenter med apparater og gruppetimer. Som student kan du bli med i en rekke ulike klubber innen blant annet roing, kampsport, fotball, volleyball, landhockey, badminton og rygby.  De beste lagene spiller i serien mot andre universiteter i British Universities & Colleges Sport (BUCS).

For deg som er sportsinteressert kan det være interessant å vite at universitetet samarbeider med flere av byens profesjonelle idrettslag og tilbyr rabatterte billetter for studenter på blant annet fotball- og rugbykamper. Byens fotballslag Leicester FC har overrasket de fleste når de i 2015/2016 har ligger på toppen av Premier League i stort sett hele sesongen.

Byen

Leicester ligger i hjertet av England og har 285 000 innbygger, men med nærområdet er de nærmere 441 000. Leicester er dermed den tiende største byregionen i England. Byen har takket være store invisteringer i løpet av de siste årene gjennomgått en imponerende forandring og er nå en moderne og livlig by med et bredt utvalg av underholdning, shopping og kulturtilbud.

Teateret the Curve setter opp de fleste show fra West End og er et populært innslag i byens kulturliv. Studenter møtes også gjerne på kjøpesenteret Highcross, som har over 100 butikker, kino og restauranttorg.Cathedral Gardens og Jubilee Square er fine parkområder som nylig har blitt opprustet.

Leicester er en multikulturell by og tilbyr kulinariske smaker fra hele verden. Takket være en stor andel indisk befolkning er Leicester ett av de beste stedene i England hvis du vil ha en skikkelig god curry.

Leicester har et pulserende natteliv med mange nattklubber, barer og pubar, samt en veldig bra musikkscene. Året gjennom arrangeres the mange ulike events og festivaler blant annet Dave’s Leicester Comedy Festival, som opprinnelig ble startet av en DMU-student. Andre festivaler er den spektakulæra Diwali Festival, Leicester Caribbean Carnival og Leicester Pride.

Opptakskrav

De Montfort University har et bredt tilbud av ulike studier og tar imot søknader fra hele verden. Til forskjell fra norske universitet er det ikke bare snittkarakter som avgjør om du kommer inn, men de ser også på din motivasjon og andre ferdigheter. Generelt sett kan vi si at du har gode muligheter til å få studieplass på de fleste bachelorstudier om du har fra 3,5- 4 eller bedre i snitt. For masterstudier kreves det fra C til B i snitt avhengig av studium. Dersom du har lavere snitt kan du likevel ha en sjanse dersom du kan komplettere med et godt skrevet motivasjonsbrev og en god attest fra lærer eller arbeidsgiver.

De studiene hvor det pleier å være stor konkurranse om studieplassene og hvor det dermed er noe vanskeligere å komme inn på er vanligvis Architecture, Game Arts Design, Pharmacy og Bio Medical Sciences.

Kostnader

Skolepengene ligger på 11750 GBP til 16000 GBP per studieår på DMU. Skolepengene varierer ut i fra hvilke studium du skal studere og om det er på bachelor eller masternivå. Du kan søke om stipend og lån fra Lånekassen som stort sett dekker dine utgifter, men du må selv sette opp et budsjett for å sikre at du har økonomi til å klare deg gjennom hele studieåret.

Transport

Men en sentral beliggenhet i hjertet av England er det et godt utvalg av transportmuligheter til og fra Leichester.

Tog: Togstasjonen ligger kun 15 minutters gange fra campus. Det tar vell en time å nå London St Pancras station og Birmingham er kune 50 minutter unna. Studenter får rabbaterte togbilletter over hele landet gjennom 16-25 railcard.

Buss: Buss er ofte det billigste alternativet og Leicester’s St Margaret’s busstasjon ligger 15-20 minutters gange fra campus. For mer informasjon om busstider og ruter se National Express

Fly: Nærmeste flyplass er East Midlands airport som ligger kun 30 minutter fra sentrum av byen. Reiser du fra Norge finner du nok billigere flybilletter til Heathrow, Birmingham, Gatwick, Luton eller Stansted som alle ligger relativt nært og som er tilgjengelige med buss, tog eller bil.

Søknad

Kontakt Education Link for mer informasjon om søknadsprosessen eller  fyll i skjemaet under så hører du snart fra oss.

Bestill studieveiledning

Faktaruta

Campus: Leicester
Studenter: 22000
Internasjonale: 2000
Studiestart: Sept
Mer info: Universitetets hjemmeside

Studieveilederne

Johan Rådström

Johan Rådström

Studieveileder

+46 701484212

johan@educationlink.no

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studieveileder

+46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studieveileder

+46 701477580

patrick@educationlink.se