James Cook University Brisbane

5 gode grunner til å velge James Cook University

  • James Cook University er ranket blant de 4% beste universitetene i verden
  • Tropisk klima med Great Barrier Reef og regnskogen som nærmeste nabo
  • Ett av Australias fremste universitet innen forskning
  • Verdens fremste universitet innen marine biologi
  • Universitetet har god oppfølging av sine internasjonale studenter

Introduksjon

I det nordlige Queensland på Australias østkyst ligger James Cook University (JCU),omkranset av regnskogen og Great Barrier Reef. JCU ble grunnlagt i 1970 og er i dag et ledende forskningsuniversitet – Australias fremste når det gjelder tropisk forskning. Den unike beliggenheten gjør at studenter kommer fra hele verden for å studere nettopp her. Takket være den omfattende forskningen får studentene en rekke fordeler i form av det seneste utstyret, en høyt kvalifisert lærerstab og studier som hele tiden blir utviklet og forbedret gjennom ny kunnskap.

Studier

JCU er verdensledende innenfor marinebiologi, økologi og miljøstudier, men har også et godt tilbud av studier på andre fagområder. Ettersom regionen har mue turisme, har universitetets reiselivsstudier også fått en sentral plass. Andre populære studier er foto, journalistikk, IT, økonomi og markedsføring.

Som et av Australias fremste forskningsuniversiteter er JCU involvert i en rekke internasjonale samarbeids- og forskningsprosjekter. Lærerne er svært engasjert og jobber for en god relasjon mellom student og lærer. Antallet studenter i  hver klasse er lavt,  slik at læringsmiljøet skal være optimalt. JCU jobber aktivt for internasjonalisering og har også et campus i Singapore.

Studiene på JCU er delt inn i følgende fagområder:

Beliggenhet og bomuligheter

Universitetets to hovedcampus ligger i kystbyene Townsville og Cairns i den nordlige delen av Queensland. Denne delstaten er en populær turistdestinasjon som tilbyr et varmt tropisk klima, avslappet livsstil, rikt friluftsliv med nærhet både til flotte sandstrender og tropisk regnskog. I tillegg har JCU også en storbycampus i Brisbane, hvor de tilbyr studier innenfor business og IT.

JCU har et eget boligkontor (accommodation office) som hjelper studentene med å finne bolig, enten på universitetsområdet eller utenfor. Det finnes en rekke forskjellige boligalternativer å velge blant. Du kan søke om bolig så snart du har fått studieplass.

Video

Lurer du på noe? Spør oss!