Studier i utlandet

Solent University

Solent University

5 gode grunner til å velge Solent University

  • Englands mest populære universitet blant nordmenn
  • Har god oppfølging av sine internasjonale studenter
  • Tilbyr praktisk rettede studier som er tilpasset arbeidslivet
  • Et av to universiteter i England som tilbyr shipping-studiet
  • Har en egen norsk forening på campus

Introduksjon

Solent University – tidligere Southampton Solent University –  er svært populært blant norske studenter og det fins en egen norsk forening på campus. Universitetet er ett av de yngste i England og tilbyr praktisk rettede studier som er tilpasset arbeidslivet. De tilbyr god oppfølging av sine studenter, og er kjent for sitt gode og internasjonale studentmiljø.

Solent University  ligger i den hyggelige havnebyen Southampton på Englands østkyst, kun en times togreise fra London. Et perfekt studiested for den som vil være nær hovedstaden, men som ønsker å bo i en middels storby med billigere bokostnader.

Solent University het tidligere Southampton Institute, deretter Southampton Solent og har en lang historie som utdanningsinstitusjon før de fikk universitetsstatus i 2005. Universitetet er velkjent for å kombinere undervisning, forskning og samarbeid med bedrifter. Det legges stor vekt på å gi studentene de beste forutsetningene for en fremtidig karriere. Lærerne på Solent University har alle egen arbeidslivserfaring fra sitt fagområdet og er kjent for sitt brennende engasjement, noe som bidrar til et inspirerende studiemiljø.

Universitetet tar imot mange internasjonale studenter fra alle verdenshjørner, og tar med sin gode service ekstra godt vare på disse studentene. Solent Universityer et attraktivt og moderne universitet. Campuset ligger svært sentralt til med gangavstand til sentrum og togstasjonen.

Studiene

På Southampton Solent University er det mange studier å velge mellom. Alle studiene er satt sammen for å tilfredstille det internasjonale arbeidsmarkedets stadige nye krav. Studier innen business, design, media og sport er spesielt populære.  Shipping også kalt Maritime Business har i mange år vært et svært attraktivt studium på Solent University. Studiene er organisert under følgende fagområder:

Se komplett liste over alle studier!

Campus

Solent University har et campus som ligger svært sentralt med gangavstand til sentrum og togstasjonen. Store deler av universitetet har de siste årene blitt renovert og de har gode fasiliteter for sine studenter med IT-senter, bibliotek og ulike studioer for de kreative utdanningene. På campus fins det en kantine med mange valgmuligheter, kafe, studentpub, treningssenter og en butikk som drives av Student Union. Her er det et bredt utvalg av studentforeninger og aktiviteter som du kan bli med på. Universitetet har mange norske studenter og her fins det til og med en egen norsk forening på campus. Hvis du får hjemlengsel er det mange nordmenn som du kan være sammen med og i løpet av studieåret arrangerer de egne fester, der i blant Norwegians night out.

Bomuligheter

Solent University har totalt seks halls of residence med egne studentboliger i gåavstand til campus. Universitetet har et boligkontor som hjelper studentene med å finne bolig på eller utenfor campus. Det finnes alternativer i forskjellige prisklasser, og internasjonale studenter er garantert hjelp med bolig dersom de søker i god tid. De fleste norske studenter pleier å leie privat leilighet som de deler med andre medstudenter.

Byen

Den klassiske havnebyen Southampton har med sine 250 000 innbyggere vokst mye det siste tiåret. I sentrum råder en flerkulturell atmosfære, og byen kan by på et rikt uteliv og gode shoppingmuligheter. Byens stolthet er fotballaget Southampton F.C. også kalt the saints, som de siste årene har spilt i Premier League. I Southampton finnes det også en god del historie å utforske, ettersom det var herfra Titanic la fra kai for første og siste gang. Den berømte forfattaren Jane Austen har også satt preg på byen. De mange studentene fra inn- og utlandet setter sitt preg på byene og studentene har alle forutsetninger for å finne seg godt til rette her. London er kun en times togtur unna, så det er også fult mulig å få oppleve verdensmetropolen med jevne mellomrom i løpet av studieåret.

Opptakskrav

Solent University har et bredt tilbud av ulike studier og tar imot søknader fra hele verden. Til forskjell fra norske universitet er det ikke bare snittkarakter som avgjør om du kommer inn, men de ser også på din motivasjon og andre ferdigheter. Generelt sett kan vi si at du har gode muligheter til å få studieplass på de fleste bachelorstudier om du har fra 3,5- 4 eller bedre i snitt. For masterstudier kreves det fra C til B i snitt avhengig av studium. Dersom du har lavere snitt kan du likevel ha en sjanse dersom du kan komplettere med et godt skrevet motivasjonsbrev og en god attest fra lærer eller arbeidsgiver. Ta kontakt med oss for å få vite mer om dine forutsetninger for å få studieplass på Solent University.

Kostnader

Skolepengene er 11000 GBP for bachelorstudier per studieår og fra 12500 til 13500 GBP for masterstudier per studieår på Solent University. Du kan søke om stipend og lån fra Lånekassen som stort sett dekker dine utgifter, men du må selv sette opp et budsjett for å sikre at du har økonomi til å klare deg gjennom hele studieåret.

Les mer om levnekostnader i Southampton!

Søknad

Kontakt Education Link for mer informasjon om søknadsprosessen eller  fyll i skjemaet under så hører du snart fra oss.

Bestill studieveiledning

Faktaruta

Campus: Southampton
Studenter: 18000
Internasjonale: 2000
Studiestart: Sept
Mer info: Universitetets hjemmeside

Intervju

Maria Hunvik

BA (HONS) Graphic Design

Eg vil absolutt anbefale andre å studere på Solent University fordi lærarane har ein god kompetanse i sitt fagfelt. Lærarane har vore i bransjen og det er eksterne forelesarar inne nesten kvar veke for Tuesday Talk der vi får innblikk i deira erfaring frå bransjen og gir oss nyttige tips.

Studieveilederne

Johan Rådström

Johan Rådström

Studieveileder

+46 701484212

johan@educationlink.no

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studieveileder

+46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studieveileder

+46 701477580

patrick@educationlink.se