Sparsholt College

5 gode grunner til å velge Sparsholt College

  • Unike studier med fokus på dyr, natur, planter, fiskeri, hester og hestesport.
  • Egen Zoo på campus med 200 dyrearter og over 1200 dyr totalt.
  • 94% av studentene er veldig fornøyd med kvaliteten på undervisningen og scorer dermed best på denne målingen blant lignende skoler i England.
  • Fantastiske fasiliteter for hestesport.
  • Studier med fokus på både teori og praksis. Nær kontakt med arbeidsgivere og næringsliv og gode muligheter for praksis i studiene.

 

Introduksjon

Sparsholt College er ett av Storbritannias ledende college for utdanninger innen dyr, hester, fiskeri, natur og planter på yrkesfag- og universitetsnivå. Skolen ble grunnlagt i 1899 og universitetsstudiene er validert av University of Portsmouth. Skolen ligger kun 8 kilometer vest for den historiske byen Winchester og vell en time fra London.

På Sparsholt har de studentene i fokus og her får du personlig oppfølging fra dag en. Skolen er stolt over å kunne tilby alle de samme mulighetene. Studiene er er ranket høyt av regjeringen (QAA og Ofsted) og har et veldig bra samarbeid og omdømme blant arbeidsgivere i de ulike næringene. På studentundersøkelser scorer de høyt på trivsel og kvalitet på studiene, og ligger på topp sammenlignet med andre lignende skoler og universiteter i Storbriannia.

Personalet på Sparsholt er eksperter innen sine respektive fagområder og har publisert en rekke forskningsartikler. Majoriteten av lærerne kombinerer undervisningen på Sparsholt med relevant jobb innen sitt fagfelt.

Studier

Sparsholt er en relativt liten nisjeskole som passer for deg som er interessert i dyr, planter, natur eller ridesport. Skolen har sterke bånd med respektive bransjer som tilbyr praksisplasser og bistår i ulike arbeidsprosjekter. Studiene består av både teori og praksis og er tilpasset dagens arbeidsliv

Sparsholt College tilbyr studier innen følgende fagområder:

Campus

Sparsholt College ligger på landsbygda ca. 8km (5 miles) vest for den historiske og vakre byen Winchester. Campus er på 176 hektar, men skolen bruker og har tilgang på hele 257 hektar. Forutenom et fult fungerende landsbruk som omfatter husdyr og dyrket mark på campus, fins det en rekke spesiallaget undervisningslokaler som for eksempel et nasjonalt omsorgsssenter for dyr og en vetrinærklinikk. National Aquatics Training center er et moderne spesialtbygg på 650 m2 for studier innen ulike fisker og oppdrettsteknologi i ulike marine miljø.

Ridsportsenteret på Sparsholt tilbyr et profesjonelt treningsmiljø for studentene. Stallen har plass til opptil 75 hester, det fins en 60×23 meter innendørs arena, tre arenaer utendørs i ulike størrelse hvor av en har olypisk standard. Skolen eier et stort areal rundt skolen som kan brukes til beiting og ridning. Ridesportsenteret er godkjent av British Horse Society (BHS)  og samtlige av hestene er nøye utvalgt slik at studentene får de beste forutsetninger for å lære seg alt om hester og tilegne seg de beste ferdigheter innen ridesport, samt gi de muligheter for forkningsprosjekter.

Fit Jyms Bar er plassen de fleste studenter treffes og de tilbyr både mat og drikke. På Bytes serveres frokost, lunsj og middag og om du bare vil ha en snack kan du gå på MJs. Det arrangeres mange sosiale events og aktiviteter i løpet av året som for eksempek ”Freshers’ party”, jul- og sommerball. Andra aktiviteter på campus er ulike veldelighetsarrangementer som karaoke, skumparty, barbingo, quiz, biljard og dart.

Bomuligheter

Sparsholt har 12 Halls of Residence som totalt huser 400 studenter. Du kan velge mellom mellom ulike standarder i ulike priskategorier og her fins studentboliger med og uten eget bad og kjøkken. Det er også mulig å få maten inkludert om heller ønsker det. Studentene på Sparsholt har også muligheten til å bo på studentboligene på Burma Road accommodation, som er en del av University of Winchester. Studentene som ønsker å bo i byen velger ofte dette alternativet. Her får også studentene mulighetene til å benytte seg av de mange andre fasilitetene som fins på University of Winchester.

Sport

I 2013 åpnet Sparsholt et nytt idrettsenster på skolen og studentene har her tilbud om mange ulike idretter; alt fra zumba til basket, badminton eller fotboll. Her fins også et fult utrustet treningsenter og innendørs klatrevegg på 8×30 meter inkludert overheng og ulike ruter av varierende vanskelighetsgrad.

Byen

Den historiske og vakre byen Winchester ligger kun 10 minutter unna. Byen har 45 000 innbyggere og her bor 7000 studenter som setter et livlig preg på byen. Winchester er tuftet på historie og kultur, men har også et bredt utvalg av butikker, restauranter, barer og hoteller. På gågaten High Street samles gateartister og markedsbodene står tett i tett. Vandrer du langs de brosteinsbelagte bakgatene finner du spennende og alternative butikker. Nesten hele bykjernen ligger innenfor den gamle muren og er basert på byplanen som går helt tilbake fra middelalderen, og foruten om katedralen fins det ingen andre høye bygninger.

Winchester er et populært turistmål og her fins dermed et uvanlig høyt antall restauranter og uteplasser i alle priskategorier og standarder. Byen har flere teater hvor det også arrangeres konserter, stand-up show og markeder. Kinoen viser både de nyeste kommersielle storfilmene og utenlandske independent filmer. Winchester regnes som en av de sikreste universitetsbyene i Storbriannia og har fått utmerkelsen Lilla flagg som et bevis på det.

Opptakskrav

Sparsholt College tar i mot søknader fra hele verden, men til forskjell fra mange norske høyskoler og universiteter er det ikke bare snittkarakteren som avgjør om du får studieplass. Erfaring og motivasjon spiller også en viktig rolle. Har du generell studiekompetanse med ca. 4 i snittkarakter har du gode muligheter for å komme inn. Om du har lavere karakterer kan det likevel finnes en mulighet om du kan komplementere søknaden med et godt motivasjonsbrev og en god attest.

Ellers er noe av det viktigste at du viser et brennende engasjement for det studiet du vil søke på og har du personlig erfaring med dyr er det selvsagt et stort pluss.

Kostnader

Skolepengene koster 9800 GBP per studieår og i tillegg kommer det levekostnader. Du kan søke om studiestøtte fra Lånekassen som stort sett dekker alle dine utgifter, men du må selv sette opp et budsjett for å forsikre deg om at du vil klare deg.

University of Winchesters sin webside kan du få en oversikt over øvrige levekostander i Winchester.

Transport

Bil og fly: Med bil tar det ca. 1 time og 15 minutter fra London Heathrow til Sparsholt, fra London Gatwick tar det ca. 1 time og 45 minutter og kun 25 minutter fra Southampton Airport.

Tog: Nærmeste togstasjon ligger i Winchester ca. 8 km fra Sparsholt og der i fra tar kommer du deg til skolen enten med buss eller taxi. I høysessongen går det direktetog til London Waterloo hvert 20 minutt. Togtider finner du på the National Rail website.

Buss: Det går buss mellmn togstasjonen i Winchester og Sparsholt hver time. Tidtabell fins på bussselskapets webside. Stagecoach 7 er bussen du skal ta.

Søknad

Kontakt Education Link for mer informasjon om søknadsprosessen eller  fyll i skjemaet under så hører du snart fra oss.

Nyheter

Studier innen dyr, hester og fiskeri på Sparsholt College

Vi har gleden av å presentere vår nye samarbeidsskole Sparsholt College i England, som er ett av Storbritannias ledende college med bachelor- og masterutdanninger innen dyr, hester, fiskeri, natur og planter.

Lurer du på noe? Spør oss!