University of Derby

5 gode grunner til å velge University of Derby

  • 96,9% av studentene går ut i jobb etter endte studier, noe som er best i regionen og topp 15 i landet
  • Ranket blant de 50 beste universitetene i UK av The Guardian Guide 2017
  • Et bredt utvalg av spennende studier, både på bachelor- og mastersnivå
  • Studiestart både i januar og september
  • Gode forbindelser med næringslivet, som for eksempel Rolls Royce, Bombardier og Toyota.

Introduksjon

University of Derby (UoD) tilbyr studier tilpasset næringslivets krav og studentene her har gode muligheter til å få arbeidspraksis parallelt med sine studier. Når du velger å studere på University of Derby får du fordelen av topp moderne fassiliteter og høyt rankede studier som er utformet slik at du skal bli attraktiv for arbeidsgivere.  Fokus på videre karriere og samarbeid med næringslivet i studiene er nok noe av grunnen til at universitetet lykkes godt med å få sine studenter ut i arbeid. Hele 96,9 % av studentene går videre ut i relevant jobb innen 6 måneder etter siste eksamen.

Multikulturelle Derby er kjent for innovasjon og ingeniørfag, og huser mange ulike industrier inkludert globale bedrifter som Rolls Royce, Toyota og Bombardier. Derby tilbyr et spennende miljø både for læring og studentlivet. Studentene har gode muligheter for arbeidserfaring gjennom praksis i studiet og ekstrajobb på fritiden. Majoriteten av studiene gir studentene tilbud om ett års arbeidspraksis. Studentene har muligheten til å jobbe for høyt ansette bedrifter som for eksempel IBM, Microsoft og Boots. Dette innebærer at de etter eksamen også har fått nødvendig arbeidserfaring med oppdatert kunnskap, verdifulle kontakter med næringslivet og en attraktiv cv.

Studiene

University of Derby tilbyr bredt utvalg av spennende studier, både på bachelor- og masternivå. Majoriteten av studiene er høyt ranket av The Guardian League Table 2017. Noen av studiene som her utmerker seg er; mote & tekstil (3), hospitality, event management og reiseliv (6), filmproduksjon & foto (9), journalism & PR (10), kriminologi (20), sport & idrettsvitenskap (20), helsefag (21), maskiningeniør (21) og kunstfag (21). Studentundersøkelsene viser at på studier som grafisk design, geografi og mote er hele 100 % andel studenter svært fornøyde.

University of Derby tilbyr studier fordelt på følgende fakulteter:

College of Arts, Humanities and Education

College of Business, Law and Social Sciences

College of Engineering and Technology

College of Health and Social Care

College of Life and Natural Sciences

Byen

Derby

Derby er en mellomstor by med 250 000 innbyggere som ligger plassert midt i hjertet av England. Her er et mangfoldig tilbud av aktiviteter og det fins noe for en hver, enten du er en person som liker å ta det stille og rolig eller søker adrenalinkick. Kulturelskere, party- og nattelivsmennesker, sportsfantaster og musikkelseker kan trives her.

Actionfylte aktiviteter er utbredt og bilsport, paintball og vannsport er noe av tilbudet som fins. Sykkelsport er populært og på Alvaston Park finns en av landets besta BMX baner.  Derby Arena har en innendørs velodrom.

Den historiske kunstsamlingen på Derby Museum and Art Gallery er perfekt for en regntung dag. På Derby Quad fins alltid noe for den kulturinteresserte og det er også et godt utvalg av restauranter og kaféer. I Derby har du gode muligheter til å gå på konsert med alle de store etablerte band og artister, men her finns også en alternativ scene for talentene som enda ikke har slått gjennom.

Parkene Markeaton, Darley og Allestree ligger alle i nærheten av campus og er flotte grøntområder hvor studentene kan slappe av. Intu Derby er et kjøpesenter med over 160 butikker og dersom du foretrekker alternatiave butikker og vintage kan du ta en titt på The Cathedral Quarter som er en historisk bydel.

Studentene setter sitt preg på byen og Derby har et rikt utelivet. Både i umiddelbar nærhet til campus og i byen finns det et bredt tilbud av klubber og puber.  Alt ligger i gangavstand til studentboligene i ”Halls”.

Les mer om Derby

Buxton

Buxton er en liten by med 22 000 innbyggere som helt siden 1400 har lokket til seg turister. Byen har varme kilder som har gjort den til en populær spadestinasjon. Buxton har også et rikt kulturliv fylt av musikk, teater og festivaler som årlig tiltrekker seg 1,4 millioner besøkende.

Det er derfor naturlig at studiene innen service, reiseliv og friluftsliv har blitt lagt hit. Disse høyt rankede studiene tiltrekker seg studenter både fra hele landet og internasjonalt. Rundt byen fins gondolbaner, klatrevegger og grottesystemer som kan utforskes. Her er også god mulighet til utendørsaktiviteter som kajakking og paragliding.

Les mer om Buxton

Campus

Universitetet har tre campus; Derby, Buxton og Chesterfield. De flesta studier tilbys i Derby som ligger i East Midlands i nærheten av velkjente Nottingham og millionbyen Birmingham. All undervisning i studier innen service og reiseliv skjer i Buxton som er et gammelt kursted i nærheten av Manchester og Sheffield. Studier innen helsefag holder til i Chesterfield.

Bomuligheter

Som student på University of Derby kan du velge mellom 9 halls of residences i Derby og Buxton. Du kan også velge å heller bo på en av universitetets godkjente private alternativ. På ”halls” har studentene 24 timers sikkerhet, alle kostnader for strøm er inkludert og her finns fellesrom med biljardbord og TV, vaskerom, sykkeloppbevaring og parkering. Prisene for rom på Halls varierar mellon 98 – 115 GBP per uke, mens private bomuligheter ligger på mellon 55 – 110 GBP per uke. Bokostnadene i Derby er betydelig lavere enn i de større byene og som norsk student strekker Lånekassepengene her litt lenger.

Les mer om bomuligheter

Idrett

Universitetets anseelse innen idrett har hatt en markant økning de siste årene og det påkostede Sports Centre ble åpnet i september 2015. Når du ankommer campus legger du merke til det moderne idrettanlegget som er omgitt av fotballbaner. Her kan studenteme benytte seg av idrettshallen, treningssenter med styrketrening og spinningrom, badmintonbanor, klattrevegg, squashbaner, løpebaner for friidrett med mere.

Studentorganisasjonen (Union of students) er ansvarlig for idrettsaktivitetene og studentene kan velge mellom mange ulike idrettslag som konkurrerer eller bare bli med for trimmens skyld. Om du vil konkurrere på høyere nivå har universitetet 48 ulike lag fordelt på 16 idretter i den og deltar i den britiske universitetsligaen.

Transport

Det er lett å ta seg til universitetet. Studenter som skal til Buxton anbefales å fly til Manchester og deretter ta buss 1,5 time med 199 Skyline. East Midlands er nærmeste flyplass for studenter som skal til Derby, men for skandinavere er det som regel billigs tog enklere å fly til London og deretter ta toget videre til derby. Togturen tar i underkant av to timer. Det er også mulig å ta fly til Birmingham og deretter toget til Derby.

I Derby har universitetet en ”Unibus” som trafikerer ulika ruter som gjør det enkelt for studentene å komme seg mellom universitete fasiliteter og boområdene.

Les mer om Unibus

Kostnader

Skolepengene ligger på 12 500 GBP til 16 630 GBP per studieår. Skolepengene varierer ut i fra hvilke studium du skal studere og om det er på bachelor eller masternivå. Du kan søke om stipend og lån fra Lånekassen som dekker skolepnegen og stort sett dine bo- og leveutgifter, men du må selv sette opp et budsjett for å sikre at du har økonomi til å klare deg gjennom hele studieåret.

Opptakskrav

University of Derby har et bredt tilbud av ulike studier og tar imot søknader fra hele verden. Til forskjell fra norske universitet er det ikke bare snittkarakter som avgjør om du kommer inn, men de ser også på din motivasjon og andre ferdigheter. Generelt sett kan vi si at du har gode muligheter til å få studieplass på de fleste bachelorstudier om du har fra 3,5- 4 eller bedre i snitt. For masterstudier kreves det fra C til B i snitt avhengig av studium. Dersom du har lavere snitt kan du likevel ha en sjanse dersom du kan komplettere med et godt skrevet motivasjonsbrev og en god attest fra lærer eller arbeidsgiver.

Søknadsprosessen

Søknadsfristene som står oppført for EU-studenter gjelder ikke for norske og andre internasjonale studenter. Opptaket er rullerende og søknader blir vurdert fortløpende. Du kan søke så lenge det er ledige studieplasser. Vi hjelper deg kostnadsfritt med søknadsprosessen. Kontakt Education Link for mer informasjon om søknadsprosessen eller  fyll i skjemaet under så hører du snart fra oss.

 

 

Lurer du på noe? Spør oss!