Studier i utlandet

University of Europe for Applied Sciences

University of Europe for Applied Sciences

5 gode grunner til å velge University of Europe for Applied Sciences

  • Spennende studier i Tyskland med undervisning på engelsk eller tysk
  • Prisbelønnet og attraktivt universitet hvor 93% av studenten har gått ut i jobb etter avsluttede studier
  • Innovative studieprogram med moderne fasiliteter
  • Samarbeider med store aktører i næringslivet og velrenomerte kulturinstitusjoner
  • Universitetet har campus sentralt plassert i både Berlin og Hamburg

Introduksjon

University of Applied Sciences Europe er et nytt og spennende samarbeidsuniversitet i Tyskland med mulighet for studiestart både i september og mars. Universitetet tilbyr innovative og moderne studier hvor de kombinerer det beste fra design, media, teknologi og entreprenørskap.

Med campus i både Berlin, Hamburg, Iserlohn og Potsdam, gir de unge talenter en unik inngangsport til yrkeslivet enten du skal jobbe med business, teknologi, idrett, film, kommuikasjon og/eller design. Universitetet tilbyr individtilpasset og praktisk undervising i et svært internasjonal studiemiljø. Lærerne, fakultetene, studenter og tidligere studenter har vunnet en rekke priser og utmerkelser innen blant annet design og media. Her kan du virkelig dra nytte av å studere i et miljø sammen med talenter fra hele verden, utvilke nye ideer og nå ditt potensiale fult ut.

Universitetet samarbeider tett med relevante bransjer og som student kan du nyte godt av dette med mulig nettverk til suksessfulle selskaper og anerkjente kulturinstitusjoner som Canon, GEO, Die Zeit, Altonaer Museum, Stern, Fab Lab Berlin, Center for Computer Games Research, 3D Innovation Center med flere.

Studiene

University of Applied Sciences Europe tilbyr studier på bachelor og masternivå som er underlagt tre ulike fakulteter. Universitetet har følgende studier:

Art & Design

Bachelor

Master

Business, Sport & Psychology

Bachelor

Master

Tech & Software

Bachelor

Master

Byene

Berlin

Med sine 3,6 millioner innbyggere er Berlin Tysklands største by. Byen er ett av de viktigste sentre for europeisk politikk, kultur og vitenskap og har noen av verdens fremste universiteter, museer, teatre og orkestre, samt tre operaer. Denne multikulturelle verdensmetropolen har innbyggere fra over 180 nasjoner, og er en magnet for mennesker som tiltrekkes av den liberale livsstilen og kunstneriske friheten i byen. Berlin er berømt for sine festivaler, uteliv, samtidsarkitektur og avantgardekunst. Å være i Berlin betyr å være der det skjer. Her kan du dra nytte av det beste og bli inspirert til å designe eller utvikle noe helt nytt. Hovedstad, verdensmetropol, transportknutepunkt i Sentral-Europa, kreativt sentrum i Tyskland og mer: Berlin er en internasjonal magnet for kulturprodusenter, gründere og entreprenører.

Hamburg

Hamburg er med sine 1,8 millioner innbygger Tysklands nest største by. Byen er senter for mange internasjonale nettverksbyråer, kjente forlag og verdenskjente kreative virksomheter. Dette gjør metropolen ved elven til Tysklands medieby nr. 1. Hamburg er en ideell destinasjon for studier i medier og design, og for en vellykket start på karrieren din i ett av de mange vellykkede bedriftene i den kreative industrien. Stranden Elbe, Reeperbahn, trendy Schanzenviertel og multikulturelle Altona – Hamburg har ikke bare et vidt spekter av forskjellige bydeler, det er også hjemsted for mennesker fra alle samfunnslag. Denne hansabyen har lenge vært kjent for sin åpenhet og internasjonale holdning – noe som gjør den til den ideelle grobunnen for kreativitet. Dessuten tilbyr Hamburg på fine omgivelser med mye vann, grønt landskap og et variert kulturtilbud som sikrer at du kan nyte din fritid til det fulle.

Potsdam

Potsdam har 178 100 innbyggere og er hovedstaden i delstaten Brandenburg. Byen grenser til Berlins sørvestlige del og omfattes av bybanenettet der. Det er cirka 25 kilometer fra Berlins sentrum til Potsdam i sørvest. Byne ligger i et elve- og innsjølandskap ved elven Havel. Dette er en historisk by med store parker, brede gater og mange slott og praktbygninger. Slottene og parkene er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Potsdam er særlig kjent for den rike filmtradisjonen. I bydelen Babelsberg i øst ligger Europas største filmstudio. To internasjonale filmfestivaler finner også årlig sted her. Filmmusem Potsdam og fornøyelsesparken Filmpark Babelsberg trekker mange besøkende og turister hit. Byen har også flere museer for kunst og historie, samt et teater. Her fins en rekke orkestere, blant annet Tysklands eneste profesjonelle orkester for filmmusikk.

Iserlohn

Iserlohn er en mellomstor by i delstaten Nordrhein-Westfalen med en befolkning på rundt 95 000. Omtrent 37 000 mennesker jobber i byen fordelt på 6500 bedrifter. Byen har to universiteter og det er rundt 3400 studenter totalt i byen. Mange nasjonaliter er representert her og internasjonale studenter utgjør i gjennomsnitt 13% av studentene. Iserlohn regnes som et internasjonalt anerkjent økonomisk senter i Sør-Westfalen. Byen har 150 globale markedsledende selskaper som er basert her. Flertallet av selskapene i Iserlohn er kategorisert som profesjonelle, tekniske og vitenskapelige tjenester eller som en del av bilindustrien. Iserlohn er derfor en ideell plass for studier inne business og teknologi. Dette er også en historisk by bestående av variert arkitektur og stilarter, alt fra det gotiske til det barokke og Pancratius-kirken datert helt tilbake til år 985.

Campus

University of Applied Sciences Europe har campus i Berlin, Hamburg, Iserlohn og Potsdam (Innovation Hub).

Campus Berlin

Campus Berlin er et møtested for kunstneriske og kreative sinn og hender, hvor studenter og professorer fra mange forskjellige land og disipliner – økonomi, kunst og kultur – møtes og lærer av hverandre. Her blomstrer kreativiteten og du vil garantert få inspirasjonen du trenger for å kunne realisere dine egne designvisjoner. Campus ligger mellom Potsdamer Platz og Anhalter Bahnhof, i «in» -distriktet i Kreuzberg, og har en ideelle plassering for livet i storbyen. Takket være offentlig transport kan du enkelt nå alle områder av Berlin.

Idéutvikling, tegning, skissering og programmering spredt over hele 7000 kvadratmeter. Fotografér, film og animer i store fotostudioer, radiostudio, green screen- og animasjonsstudioer, samt et laboratorium. Areal for kreative prosjekter og gründerprosjekter som for eksempel et gründerverksted og utstillingsområde, er tilgjengelig for studentene på campus. I tillegg fins det en stor uteplass, kafeteria, bibliotek, auditorium og flere studieområder.

Campus Hamburg

University of Applied Sciences Europe campus i Hamburg er midt i Altonas kreative scene og bare en kort spasertur unna stranden ved elven Elbe. Campus består av en slående historisk bygning og kan samtidig skryte av moderne fasilitere med den nyeste teknologien. Universitetet er plassert ved inngangsporten til den Hanseatiske byens brede utvalg av byråer, agenter og forlag. Beliggenheten er svært praktisk vis a vis sentralstasjon Altona, som er lett tilgjengelig med buss, bytog, regionaltog, langdistansetog, biltog eller sykkel. Utenfor finner du et bredt utvalg av koselige kafeer, butikker og restauranter meg hyggelige priser.

Potsdam (Innovation Hub)

Potsdam campus ligger sentralt i Potsdam og kun 25 minutter med tog fra Berlin. Potsdam ble i 2017 valgt som et av de 12 digitale «hubene» i Tyskland. Her fins flere verdensledende selskaper innen innovasjon som SAP Innovation Center Network, Oracle og Volkswagen Group Future Center Europe med designere, erfaringseksperter, programvareutviklere og IT-fagfolk som jobber med morgendagens mobilitet. Universitetet har fokus på at teknologi, data og design gjenspeiles i den moderne utformingen av campusbygningen og interiøret. Studentene drar her nytte av geografisk nærhet til internasjonale selskaper og en atmosfære som fremmer kreativt potensial og ideer. Universitets moderne bygning tilbyr ikke bare nok fysisk plass til å utvikle, men også nok mental plass til å lage ideer og konsepter. Utvekslingen med medstudenter fra forskjellige felt og land er viktig for dette arbeidet. Internasjonalitet er en topp prioritet på Innovation Hub, og derfor har alle studiene her undervisning på engelsk.

Campus Iserlohn

På campus i Iserlohn foregår undervisning og læring i en vennlig atmosfære. Korte avstander i kombinasjon med fokusert læring former karakteren til det vakre campuset i Vest -Tyskland. Forholdet mellom lærere og studenter er basert på tillit: intiativ, ansvarsfølelse og uavhengighet kreves og oppmuntres. Dette skaper et optimalt klima for at studentene skal yte og oppnå sitt beste potensiale. Omgivelsene gjør dette campuset til ideel plass for utveksling – regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Campus ligger i vakre omgivelser like ved bredden av Seilersee. Det fine landskapet og omgivelsene innbyr til å slappe av mellom forelesningene.I tillegg til utendørs trening og rekreasjonsmuligheter, ligger det en ridestall, en skøytebane og et treningsstudio i umiddelbar nærhet av campus.

Bomuligheter

Universitetet har ikke egne studentboliger på campus i Berlin, Hamburg eller Portsdam, men tilbyr studentene hjelp til å finne bolig. Mange studenter finner seg et rom via wg-gesucht.de. Her kan du selv lage en profil som søkende, og klikke seg inn på andre som tilbyr rom. Det er mange om beinet, så det å søke på flere rom samtidig er et lurt tips. På campusområdet i Iserlohn tilbyr universitetet studentene 80 lyse leiligheter med bad, kjøkkenkrok og internettilgang.

Kostnader

Skolepengene ligger på 11340 til 12110 Euro for bachelorstudier og 12600 til 13188 Euro per studieår (per 2021/22). Skolepengene varierer ut i fra hvilke studium du skal studere og om det er på bachelor eller masternivå. Du kan søke om stipend og lån fra Lånekassen som dekker dine utgifter til skolepenger,  bo- og levekostnader, men du må selv sette opp et budsjett for å sikre at du har økonomi til å klare deg gjennom hele studieåret.

Opptakskrav

Opptakskrevene for å studere på University of Applied Sciences baseres – til forskjell fra norske universiteter – ikke bare på snittkarakteren. Universitetet vurdere også motivasjonen for studiet, samt andre erfaringer og ferdigheter. Generelt sett så har du gode muligheter for å få studieplass om du har et snitt fra videregående skole på 4 eller bedre. Om du har lavere snitt har du likevel muligheter for å få studieplass om du kan vise til et sterkt motivasjonsbrev og en god attest fra referanse.

Har du 4 eller bedre i engelsk fra videregående skole slipper du å ta engelsktest. Har du lavere engelskkarakter kan du ta en engelsktest for å klare opptakskravet.

Søknad

Kontakt Education Link for mer informasjon om søknadsprosessen eller fyll i skjemaet under så hører du snart fra oss.

Bestill studieveiledning

Faktaruta

Campus: Berlin , Hamburg, Iserlohn og Potsdam
Studenter: 3500
Internasjonale: 900
Studiestart: Sept/mars
Mer info: Universitetets hjemmeside

Studieveilederne

Johan Rådström

Johan Rådström

Studieveileder

+46 701484212

johan@educationlink.no

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studieveileder

+46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studieveileder

+46 701477580

patrick@educationlink.se