Studier i utlandet

University of Nicosia

University of Nicosia

5 gode grunner til å velge University of Nicosia

  • Topp 800 ranket i verden av Times Higher Education World University Rankings 2022
  • Ranket på topp 301-400 i verden innen Business og økonomi av Times Higher Education World University Rankings by Subject 2022
  • Ranket som 126 i EECA Region av QS World University Rankings 2021
  • Moderne og urbant universitetscampus
  • Attraktiv studiedestinasjon på Kypros ved Middelhavet

Introduksjon

Nå har du muligheten til å studere på universitet på den vakre øya Kypros i Middelhavet. University of Nicosia (UNIC) er det største universitetet i Sør- Europa som tilbyr studier med undervisning på engelsk. Her studerer mer enn 14.000 studenter fra mer enn 100 ulike land.

Universitetets høye akademiske stadard og globale anerkjennelse gjør sitt utslag på de interensjoanle rankinglistene. På the Times Higher Education (THE) World University Rankings 2022 havnet universitetet på the topp 601-800 universities in the world (på topp 3% av universitetene globalt), mens the QS World University Rankings har anerkjent UNIC 3 år på rad som one of the leading universities in the Emerging Europe and Central Asia (EECA) Region.

Universitetets filosofi TENK STORT har satt dem på verdenskartet over ledende utdanningsinstusjoner med akademisk og teknologisk høy standard.

Studiene

Universitetet tilbyr mer enn 100 studier på bachelor-, master og phd.nivå. Studiene er fordelt på følgende fakulteter:

Byen

Universitetet ligger i den vakre byen Nicosia, som av The Financial Times (2020/2021) ble kåret til den beste europeiske byen – på sin størrelse – når det gjelder utdanning og livsstil. Her kan studentene nyte en fantastisk livsstil i et multikulturell miljø sammen med tusenvis av studenter fra mer enn 100 ulike land.

Verdens helseorganisasjon kåret i 2017 Kypros til det tryggeste landet i verden for unge mennesker. Landet har også betydelig lavere levekostander enn vi har i Norge, så her rekker studiestøtten fra Lånekassen lenger.

Kyrpos har mer enn 300 dager med sol og er ett av Europas mest solfylte land. Nicosia er en flott studieby og en populær turistdestinasjon i Middelhavet.

Campus

University of Nicosia sitt campus ligger i sentralt plassert i bydelen Engomi i Nicosia. Universitetet har et stort og moderne campus bestående av 20 velutstyrte bygg. De siste fem årene har det blitt investert over 100 millioner Euro her. Den ekspansive utviklingen de siste årene gjør at universitetet kan tilby gode fassiliteter til de ulike faglige avdelingene.

Nabolaget er skreddersydd for studenter og her finner du over 70 restauranter, kafeer, barer og butikker i gåavstand til campus. Her trives studentene og har muligheten til å få en unik sosial opplevelse og erfaring.

I tillegg til undervisningsfasiliteter består campus av støttefunksjoner og fasiliteter for studentene. Det er mulig å gå på 15 minutter mellom de ulike bygningene og universiteter tilbyr også en stor gratis parkeringsplass for studentene sine.

Bomuligheter

Universitetet har nylig bygget et boligkompleks for studentene som de kaller UNIC Residences. Det består av 3 separate komplekser – SIX, U og TRIANGLE – og er noen universiteter er svært stolte av. Disse flotte arkitektonikse perlene huser totalt 864 studenter. Førsteårstudentene er garantert bosted første året de studerer.

Sport og fritid

Som student på UNIC kan man hver uke fylle timeplanen med mange ulike sosiale arrangement og aktvitieter. Året gjennom arrangerer de spennende arrangement på campus, så her tilbyr noe for alle og enhver. Universitetet har også et bredt spekter av sportlige aktivteter og har flott fasilitere for de fleste typer idrett og treningsformer.

UFIT Fitness Centre som er en av de beste du finner på Kypros. De tilbyr proffesjonell hjelp og treningsveiledning under ledelse av høyt kvalisifsert personell. Studenter på UNIC kan blie medlem og trene her til reduserte priser.

Bestill studieveiledning

Faktaruta

Campus: Nicosia
Studenter: 14000
Internasjonale:
Studiestart: Sept/feb
Mer info: Universitetets hjemmeside

Intervju

Mats Israelsson

6-Year Degree in Medicine

Studenter fra hele verden studerer medisin på University of Nicosia. Å studere i et så internasjonalt miljø gir oss erfaring med å kommunisere og jobbe med mennesker fra mange ulike kulturer.

Intervju

Milena Domanova

Business Administration og MBA - Concentration in Finance

Når jeg ser tilbake, anser jeg mitt valg om å studere på Kypros og på University of Nicosia, som et viktig landemerke i både min personlige og profesjonelle utvikling. Det internasjonale miljøet og muligheten til å kombinere førsteklasses akademiske studier og opplæring med praktiske oppgaver, var en svært verdifull tilnærming og en eksepsjonell erfaring.

Intervju

Tey El-Rjula

MSc in Digital Currency

The University of Nicosia (UNIC) MSc in Digital Currency allowed me to expand my horizons and think of solutions to world-class problems impacting the lives of millions of people.

Intervju

Anna Rangelova

MBA - Concentration (Management)

The University of Nicosia (UNIC) provided me with far more than just education. The University doesn’t teach you hard skills and the insideouts of a domain only. More impressive is how much attention they pay to developing the soft skills in order for you to grow as both a professional and a well-rounded individual.

Studieveilederne

Johan Rådström

Johan Rådström

Studieveileder

+46 701484212

johan@educationlink.no

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studieveileder

+46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studieveileder

+46 701477580

patrick@educationlink.se