Helsefag og idrett

Helse og velvære er i fokus som aldri før og det er stor etterspørsel etter arbeidskraft innen helsesektoren. Liker du å jobbe med mennesker og ønsker en utdanning som kombinerer teori og praksis kan for eksempel sykepleie eller fysioterapi være noe for deg. Er du interessert i analyse og kunne tenke deg å jobbe i laboratorium er kanskje bioingerniør eller farmasi aktuelle utdanninger som du bør vurdere. Psykologi er også er populært samfunsvitenskapelig studium som vi her har lagt under helsefag.

Valgmuligheten er mange og du kan for eksempel studere sykepleie, bioingeniør eller fysioterapi i Australia, kiropraktor eller farmasi i England, ernæringsfysiologi eller psykologi i USA . Ønsker du å bli en ergoterapeut eller arbeider med rekreasjon, kan du også finne mange studier i denne kategorien. I utlandet fins det en hel del studier innen idrett der blant annet Sports & Exercise Science er svært populært.

Etter endt helsefagligutdanning i utlandet må du innen de fleste fagområder søke om autorisasjon til å jobbe i Norge. Education Link kan gi deg mer informasjon om dette.

Søk for universiteter og skoler som tilbyr disse utdanninger

Lurer du på noe? Spør oss!