Verdens beste studentbyer

8. februar 2016

Melbourne, Sydney og London er på topp 5 blant verdens beste studentbyer i følge en ranking foretatt av QS World University Rankings. Education Link har flere samarbeidsuniversiteter i disse byene og det er fremdeles mulig å søke til studiestart i september i London eller juli 2016 i Sydney og Melbourne.

Melbourne holdt på sin andre plass fra i fjor kun slått av Paris. Melbourne har et bredt utvalg av universiteter tiltrekker seg studenter fra alle verdenshjørner. Byen er med sine tre millioner innbyggere er Australias nest største by. Melbourne har et europeisk preg, og at det er lett for oss skandinaver å trives her. Melbourne er også kjent som Australias hovedstad for design, kulturliv og idrett. Med en herlig miks av mennesker, kultur, strand, hav og sol er det ikke så rart at Melbourne gang på gang også er blir blitt kåret til «the most liveable city in the world”.

Sydney kom på en sterk fjerde plass og for mange er Sydney selve symbolet på Australia. De fleste turister som besøker landet tar en tur innom denne vakre byen. Sydney blir ofte omtalt som en av de flotteste og mest pulserende byene i verden og den er en av verdens mest multikulturelle byer. Denne verdensmetropolen har alt en storby kan by på av kulturtilbud, kaféer, restauranter, shopping og uteliv. I tillegg er den omringet av kjente nasjonalparker og har mange flotte strender, hvor av de mest kjente er Bondi Beach og Manly Beach.

På femte plass kom verdensmetropolen London, som med sine vell 12 millioner innbyggere tilbyr en fantastisk ramme for studier utenlands. Byens mangfoldige befolkning er en spennende blanding av nasjonaliteter, kulturer og religioner. Her snakkes det over 300 språk og byen har en tydelig internasjonal karakter. Englands hovedstad yrer av liv og røre. London er uslåelig som underholdningsmetropol og attraksjonene er nesten uendelige.

Vi har samarbeid med følgende universiteter i noen av verdens beste studentbyer;

Melbourne: RMIT University og Deakin University.

Sydney: ICMS, Macquarie University og Billy Blue College of Art and Design.

London: Regents University, GMS London, London Metropolitan University, University of the Arts London og University of Hertfordshire

Les mer om rankingen og hvilke kriterier QS har lagt til grunn for kåringen.

Ta kontakt med oss hvis du vil ha mer informasjon om studier i utlandet eller bestill gratis studieveiledning.