Studier i utlandet

Besøk ved Solent i Southampton

I begynnelsen av februar besøkte vi på Education Link Solent University i Southampton.

Det ble noen dager med intensiv timeplan og mange interessante møter med lærere på de aktuelle programmene. Vi fikk også en omvisning på campus for å se alle relevante fasiliteter. Vi ble meget imponert og studentene har alt hva de trenger for å trives. Det er også tydelig at lærerne brenner for arbeidet sitt. De uttrykker gang på gang hvor mye de setter pris på elever fra Norge. Elevene gjør det veldig bra både på skolen, men også i konkurransene de deltar i.

Johan, Nina Sverdvik (course leader Photography), Jesper og Patrick

Vi møtte opp med flere av de norske studentene som begynte på Solent i september 2023 og det var veldig morsomt da alle var så fornøyet med studiet og livet i Southampton. På spørsmål om de ville anbefale andre å velge Solent, svarte alle ja. Studentene fortalte at studiene er litt annerledes enn på Kristiania, da du leser alle fagene parallelt. Du forventes også ta mer ansvar for studiet og i starten kan det føles litt overveldet men at det ordner seg. Fler av studentene har nettopp høyere karakter enn hjemmefra og hvis det er noe du lurer på så tilbyr Solent sin student support en masse hjelp. En annen positiv ting er som studentene nevnte er at det er mye samarbeid mellom studenter i ulike klasser ved prosjektarbeid og det er noe som også lærere anbefaler.

Vi fikk litt tips fra studentene om boligsituasjonen. De anbefalte att du må starte prosessen å søke etter alternativer så tidlig som mulig. Spesielt hvis du ønsker å finne noe på det private markedet. Di fleste av de norske studentene bor på Solent Halls of residence som de mente er mest prisvert, men det var også 7 studenter som hadde funnet en hus sammen. Velger du å bo på campus anbefalte di at du i søknaden må spesifisere at du vil bo med eldre studenter hvor det er litt mer rolig.

Hvis du vil komme i kontakt med studentene på plass er det bare å sende en melding til Education Link.

Hvis du er interessert å studere ved Solent University bare ta kontakt for å avtale tid for veileding her.

Vi ser frem til å hjelpe deg!

Johan, Patrick og Jesper

Studieveilederne

Johan Rådström

Johan Rådström

Studieveileder

+46 701484212

johan@educationlink.no

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studieveileder

+46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studieveileder

+46 701477580

patrick@educationlink.se