Visum

AUSTRALIA

Skal du studere i Australia i mer enn 3 måneder må du ha et studentvisum. Dette kan du søke om etter at du har fått CoE (Confirmation of Enrolment), bekreftelse på studieplass. CoE får du når du har takket ja til studieplass og betalt depositum til universitetet. Norske studenter kan arbeide inntil 20 timer i uker på studentvisumet.

Vi anbefaler deg å søke visum online, da dette er det raskeste og enkleste alternativet. Når du søker online trenger du CoE koden din, passnummer og kredittkort tilgjengelig.

Slik søker du visum online:

» Gå inn på www.immi.gov.au.
» Trykk Visas & Immigration
» Trykk Applications & Forms
» Trykk Online Applications, trykk Students
» Under Start an Application (applicants outside Australia) trykker du New Student Visa og videre på  Start your Application.

Nå vil du komme inn på første siden av visumsøknaden, som i alt består av 10 sider. Vær nøye med utfyllingen.

Når du søker online er behandlingstiden for visum 24-48 timer. Du kan sjekke om du har fått innvilget visumet på nettet.

For spørsmål angående visum henvend deg til Den Australske Ambassaden i Berlin (DIMA).

Australian Embassy DIMA – Student Visa Section
Philip Johnson House, 6th floor
Friedrichstrasse 200
Berlin
Germany
Tlf: +49 30 88 00 880
Tlf tid fra 09.00 til 12.00 på hverdager

Den Australske ambassaden i Berlin!

Helsesjekk for visum til Australia er i de fleste tilfeller ikke lengre nødvendig.

NB! Studenter som skal ha praksis ved sykehus og ved spesielle medisinske forhold må fortsatt ha legesjekk hos leger som er forhåndsgodkjente av australske myndigheter. Dette gjelder også dem som svarer ja på et av punktene på egenerklæringen på visumsøknaden. Ta kontakt med den australske ambassaden i Berlin for nærmere informasjon.

NEW ZEALAND

Sjekk visumprosedyrene her!

Dersom du skal studerer ved et av våre samarbeidsuniversiteter i Australia eller på New Zealand sørger vi for at du har de nødvendige opptakspapirene fra universitetet som du trenger til visumsøknaden. Har noen spørsmål om hvordan du skal søke visum kan du ta kontakt med oss!

Lurer du på noe? Spør oss!