Studier i utlandet

Søknadsprosessen og vår service

Søknadsprosessen og vår service

Vi samarbeider med 18 internasjonalt godkjente universiteter i utlandet og tilbyr gratis studieveiledning og hjelp gjennom hele søknadsprosessen. Søker du gjennom oss sparer du både tid og penger.

Lag en plan

Tenk gjennom hva og hvor du vil studere og hvor mye du er villig til å investere i utdanningen din.

Vår service: Din personlige studieveileder

Kontakt oss og du vil få hjelp av en av våre erfarne studieveiledere som kartlegger hvilke muligheter som fins for deg. Profesjonell hjelp gjør at du lettere kan ta et gjennomtenkt valg og vi guider deg trygt gjennom hele søknadsprosessen.

Finn din utdannelse og ditt universitet

Det fins tusenvis av universiteter i utlandet, så det er svært viktig å finne studiet og universitetet som passer for deg og som kan innfri dine forventninger.

Vår service: Rådgiving og lang erfaring innen studier i utlandet

Vi tilbyr deg vår ekspertise når du skal velge riktig universitet for deg. Vi har detaljert kunnskap om våre samarbeidsuniversiteter og vi kan dermed anbefale universiteter innen de fleste fagområder.

For at vi sammen skal kunne finne et riktig alternativ for deg får du muligheten til å snakke med en studieveileder. Vi ønsker her å få vite mer om:

  • din bakgrunn – slik at alternativene vi sammen kommer frem til passer for nettopp deg
  • dine tidligere studieresultater og andre meritter – vi vil forsikre oss om at du har en reell sjanse til å komme inn på utdanningen du er interessert i
  • dine økonomiske rammer og muligheten for studiestøtte hos Lånekassen

Etter veiledningsmøte vil du få forslag fra oss om studiealternativer som kan passe for deg.

Opptakskrav og tester

Studiene på våre samarbeidsuniversiteter har ulike opptakskrav. På noen utdanninger er det også egne opptaksprøver, og språktester er også et vanlig krav til internasjonale studenter.

Vår service: Forberedelser til test og viktige datoer

Vi finner ut hva som kreves for å søke på ditt studium/universitet og gir deg råd om hvor du kan ta eventuelle språktester eller opptaksprøver. Vi informerer også om viktige datoer og frister.

Vi avvikler egne språktester for utvalgte universiteter og har avtaler med universitetene, slik at søkerne i mange tilfeller slipper språkprøver som ellers er påkrevd.

Sett sammen din søknad

Dine søknadsdokumenter må oversettes til engelsk eller eventuelt et annet språk. For å øke dine sjanser for å få studieplass er det også viktig å ha et godt formulert motivasjonsbrev og CV.

Vår service: Oversettelse og hjelp til å skrive CV og motivasjonsbrev

Vi oversetter ditt vitnemål fra videregående skole til engelsk, gir deg råd og veiledning om hvordan du kan skrive et godt motivasjonsbrev og lage en oversiktlig CV. Vi hjelper deg også med å fylle ut søknadsskjemaet og forteller deg hvilke dokumenter som må legges ved.

Send søknaden

Før søknaden kan sendes fra oss til universitetet må alle dokumenter legges ved. Ventetiden frem til du får svar er som regel ikke lang.

Vår service: VIP behandling

Sammen går vi gjennom søknadsprosessen og vår sjekkliste gir deg en oversikt over hvilke dokumenter som må legges ved søknaden. Vi kontrollerer søknaden din før den formidles direkte til universitetets opptakskontor.

Vi har direkte kontakt med universitetet, sjekker at søknaden er mottatt og finner ut når du kan forvente å få svar. Når du søker på en av våre samarbeidsuniversiteter kan vi i de fleste tilfeller gi deg svar innen 4 uker. Her fins det visse unntak.

Svar på søknaden og praktiske detaljer

Når du får tilbud om studieplass er det en del praktiske detaljer som du må ta tak i.

Vår service: Praktisk informasjon og sjekklister

Vi hjelper deg med å akseptere din studieplass og sender deg sjekklister med informasjon om Lånekassen, visum, forsikringer, reise og bosted og hva som må gjøres før avreise.

Vi tar ingen avgift for å søke gjennom oss, men andre kostnader kan tilkomme:

  • Vi oversetter ditt endelige vitnemål fra vgs. fra norsk til engelsk for kr. 400,-
  • Skal du studere i Italia må du betale for oversettelse av vitnemålet fra vgs. fra norsk til italiensk og legalisering av dokumentet
  • Studenter som skal til Australia, England eller New Zealand må betale for å få studentvisum
  • Enkelte universiteter har et eget søknadsgebyr. Din studieveileder vil informere deg om hvilke det gjelder