Studier i utlandet

Curtin University

Curtin University

5 gode grunner til å velge Curtin University

  • Ranket blant de 1 prosent beste i verden av the Academic Ranking of World Universities (ARWU)
  • Tilbyr mer enn 800 ulike studier
  • Curtin har prisvinnende lærere og professorer
  • Universitetet har gode kontakter med næringslivet
  • Curtin har et moderne campus med gode fasiliteter

Introduksjon

Curtin University ble grunnlagt på begynnelsen av 1900-tallet og er spesielt anerkjent for sine studier innenfor økonomi, media, design, helsefag og teknologifag. Universitetet har mye forskningsvirksomhet, og er velrenommert både i Australia og i resten av verden forøvrig. Universitetet tilbyr et bredt spekter av studier og så mange som en tredjedel av studentene er internasjonale. Curtin ligger i millionbyen Perth på Australias vestkyst, som er et område i sterk vekst. Flere av universitetets studier tilbyr praksis i en av Perths mange storbedrifter.

Studiene

Curtin er et utpreget forskningsuniversitet med et internasjonalt preg. Universitetet har tette bånd til arbeidsmarkedet, og studiene er utformet slik at de imøtekommer næringslivets  stadig skiftende krav. Mange av utdanningsløpene omfatter praksisperioder og de fleste studiene vektlegger både teori og praksis.

Universitetet internasjonale fokus gjenspeiler seg i samarbeidet med en mengde internasjonale arbeidsgivere, særlig fra Asia. Magasinet Asiaweek har de siste årene gang på gang rangert Curtin som Australias ledende teknologiske universitet.

Utvalget av studier er enormt, og du kan velge blant mer enn 800  variasjoner innenfor blant annet økonomi og business, ingeniørstudier og IT, media, film, kunst og design, naturvitenskap, helsefag som sykepleie og fysioterapi, samfunnsvitenskapelige – og humanistiske studier. Muresk Institute of Agriculture er en populær del av Curtin der man kan studere vinproduksjon, landbruksfag, hage- og parkanlegg med mere. Til universitetet hører også WA School of Mines, og her tilbys utdanning i blant annet geologi og metallurgi.

Studiene på Curtin University er oppdelt i følgende fagområder:

Campus

Curtin University har et stort og komplett campus omgitt av store grøntarealer. På campus fins veiledningstjenester, boligkontor og helsetjenester for studenter, i tillegg til butikker, reisebyrå, kafeer, restauranter med mere. Universitetet tilbyr også fine studentboliger som ligger like ved campus.

Beliggenhet og bomuligheter

Curtin University ligger på den australske vestkysten, mellom millionbyen Perth og kystbyen Freemantle. Perth er hovedstaden i delstaten Western Australia og regnes av mange for å være den vakreste byen i landet. Her har studentene kort vei til flotte strender og fantastisk natur, samtidig som storbyens utvalg av kafeer, barer, restauranter og klubber er rett rundt hjørnet.

Det er relativt billig å leve og bo på den australske vestkysten. Studenter kan velge mellom universitetsområdets egne boalternativer og å leie en egen leilighet eller dele et hus med andre studenter utenfor campus. Universitetets boligkontor hjelper gjerne de internasjonale studentene med å finne et egnet sted å bo.

Bestill studieveiledning

Faktaruta

Campus: Perth
Studenter: 50000
Internasjonale: 16000
Studiestart: Feb/juli
Mer info: Universitetets hjemmeside

Intervju

Margrethe Mjelde Målsnes

BA – Creative Advertising and Graphic Design

Jeg vil anbefale andre å studere på Curtin University fordi det er et universitet som har hjelpsomme ansatte, flinke lærere, og valgfrihet i form av timeplan og fag.

Studieveilederne

Johan Rådström

Johan Rådström

Studieveileder

+46 701484212

johan@educationlink.no

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studieveileder

+46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studieveileder

+46 701477580

patrick@educationlink.se