Studier i utlandet

Domus Academy

Domus Academy

5 gode grunner til å velge Domus Academy

  • Domus Academy har tre ganger blitt nominert av Businessweek som en av de beste designskolene i verden og er ansett av mange som den mest prestisjefylte i Italia.
  • På skolen har de en tilnærming til design som gjør det mulig å håndtere kompleksiteten i dagens design og integrere tverrfaglig kunnskap.
  • Her kan duutviklet en balanse mellom håndverk, visjon og individuell identitet innenfor rammen av reelle markedskrav.
  • Fokus på individet der hver student i samarbeid med lærere og professorer utvikler sine kvaliteter for å lykkes profesjonelt.
  • På Domus Academy har de et internasjonal fokus med studenter fra hele verden som bidrar til en dynamisk og inspirerende atmosfære.

Domus Academy ble grunnlagt i Milano i 1982 som den første designskolen i Italia med masterstudier. Skolen ble startet som et åpent prosjekt med fokus italiensk design og mote, og er i dag en ledende skole som tilbyr spennende masterstudier innen blant annet Fashion, produkt design, interiør, arkitektur og interaksjonsdesign.

Skolen ligger midt i Italias design og motemekka Milano som er et inspirerende studiested med muligheter for både relevant arbeidspraksis og potensielle jobber.I 2009 ble Domus Academy en del av Laureate International Universities Network, som er et internasjonalt nettverk som omfatter mer enn 75 akkrediterte universiteter i 30 land.

Studiene

Studiene på Domus Academy er praktisk orienterte med fokus på dagens og fremtidens arbeidsmarked. Skolen har studenter fra hele verden og tilbyr 1-årige masterstudier innen:

I tillegge til disse studiene tilbyr skolen også en rekke kortere sommerkurs. Studiene ved Domus Academy er godkjent hos Italian Ministry of Education, University and Research (MIUR) og de studentene som oppfyller MIUR sine krav får, i tillegg til en Domus Academy Master Diploma, en akademisk mastergrad validert og utstedt fra Nuova Accademia di Belle Arti – NABA. Studenter har i løpet av studieåret muligheten til å få en tverrfaglig arbeidspraksis på 400 timer.

Campus

Domus Academy har et nyrestaurert campus på 17000 kvm med moderne og innbydende fasiliteter. Studentene har tilgang til Design Lab og Fashion Lab med mye utstyr, verktøy, maskiner og materialer som de kan bruke for å utvikle og produsere modeller. Skolen har også et rikholdig bibliotek som består av mer enn 4000 tittler og 5000 tidskrifter og magasiner. Skolen ligger i området Navigli, som er en av Milanos livligste bydel med et bredt utvalg av butikker, markeder, barer, caféer og restauranger. Dette er også et populært område på kveldstid og det er møteplass for mange italienske artister og kunstnere.

Bosted

Skolen har ikke egne studentboliger på campus, men tilbyr studentene hjelp til å finne bolig. Du kan kontakte skolens Housing Service før du ankommer Milano og de vil gi deg informasjon om meglere og private utleiere som har leiligheter og rom til leie i nærheten av skolen og i andre bydeler i Milano. Skolen har også noen egne studenthybler som ligger i gangavstand til skolen. Disse blir fort utleid, så her må du må være tidlig ute. Housing Service er også behjelpelig med midlertidig bosted på hoteller og hostels og har avtaler som gir studenter rabatterte priser.

Byen

Milano har 1,3 millioner innbyggere og er Italias nest største by. Den regnes av mange som designens hovedstad og er en ideell by for studier i design og kunstfag. Her kan du finne inspirasjon på nærmest hvert gatehjørne. Byen har et stimulerende kreativt kulturliv og en blomstrende kommersiell designbransje. Denne byen sover aldri og her fins et enromt utvalg av kulturelle og sosiale aktiviteter som du kan delta på. I Milano arrangeres mange spennende kulturarrangementer, kunst og designutstillinger,  messer, konferanser, konserter og Fashion Show, deriblant Fashion Week in Milan.

Milano er Italias økonomiske lokomotiv og den italienske børsen, Borsa Italiana, ligger også her. Messeområdet Fiera Milano i forstaden Rho er det største messeområdet i verden og her kan du gå på messer og bli inspirert av trendsettende designere som for eksempel på International Furniture Fair Milan.

I Italia fins det 15 000 bedrifter innen design, hvorav 3700 er i området Lombardien og nesten 1500 i Milano. Sentrum av Milano huser alle de viktigste flaggskipbutikkene for mote og design som Cappellini, Driade, Kartell, Versace, Armani og Valentino. I og utenfor Milano er det mange arkiteturfirmaer, kommunikasjon og mediabedrifter, håndverksbedrifter og bedrifter innen designmøbler som lager produkter av høyeste kvalitet. Det er få byer i verden som matche Milano på dette og som er like spennende og relvante for studenter innen design, kunstfag eller media og kommunikasjon.

Bestill studieveiledning

Faktaruta

Campus: Milano
Studenter: 280
Internasjonale: 97%
Studiestart: Feb/sept/okt
Mer info: Universitetets hjemmeside

Studieveilederne

Johan Rådström

Johan Rådström

Studieveileder

+46 701484212

johan@educationlink.no

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studieveileder

+46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studieveileder

+46 701477580

patrick@educationlink.se