Studier i utlandet

Griffith College Dublin

Griffith College Dublin

5 gode grunner til å velge Griffith College Dublin

  • Har prisvinnende studenter innen journalistikk og foto
  • Undervisningen foregår i små klasser
  • Campus ligger sentralt i Dublin
  • Skolen har gode kontakter innen næringslivet
  • Dublin er en attraktiv studentby. 50% av byens 1,5 millioner innbyggere er under 27 år.

Introduksjon

Som student på Griffith College i Dublin studerer du i et svært internasjonalt miljø og deler hverdagen med både irer og rundt 90 andre nasjonaliteter. Skolen ble grunnlagt i 1974 og er i dag Irlands største uavhengige college. Her tilbys fremfor alt business-, jus- og journalistutdanning, men colleget har også market seg innen IT og designstudier. Samtlige studier har et godt renomme, med godkjennelse fra høyere instanser, både nasjonalt og internasjonalt. Universitetet har også et tett samarbeid med Nottingham Trent University, som er et av Englands største universiteter.

Til tross for det store antallet studenter er klassene forholdsvis små, og lærerne her er kjent for å tilpasse undervisninger for hver enkelt student. Utdanningene på Griffith College har fokus på karriere, og etter eksamen er studentene godt rustet for det internasjonale arbeidsmarkedet.

Studiene

Griffith College tilbyr både akademisk og yrkesrettet utdanning. Du kan velge studier innen følgende fagområder:

Colleget er akkreditert av HECA, Higher Education Colleges Association, som garanterer at kvaliteten på både utdanningen og lærerstaben. Studentene trives svært godt på Griffith College, og vi har fått mange tilbakemelding om at de hatt en inspirerende og lærerik studietid. Studentene får her de de beste forutsetninger for videre jobbsøking.

Beliggenhet og bomuligheter

Irland er en spennende studiedestinasjon med en unik blanding av tradisjon og moderne livsstil. Griffith College ligger midt i den spennende hovedstaden og er i umiddelbar nærhet til det meste. Byen er kjent for sitt rike kultur- og uteliv. Hvis du vil ha avveksling fins det mange flotte og  interessante utfluktsmål på den irske landsbygden.

Skolens campus ligger i nærheten av St. Stephen’s Green i det sentrale Dublin, men de har også en del studier i Cork, Waterford, Limerick og Ennis. Fra campus har du hele Dublin for dine føtter, og til tross for at dette er en kosmopolitisk storby, har man lyktes med å beholde en genuin og personlig atmosfære. Dublin er en ungdommelig by med mange museer, gallerier, puber og nattklubber. Her er det alltid noe morsomt å finne på. Irene er dessuten et fantastisk hyggelig folkeslag!

På Griffith Halls of Residence, som ligger på campusområdet i sentrum av Dublin, finnes det flere forskjellige boligalternativer å velge mellom. I de ærverdige og stemningsfulle husene kan du enten bo alene eller dele leilighet med én eller flere andre studenter. Alle rom og leiligheter er møblert, og det finnes store fellesarealer i tilknytning til dem. Boligkontoret på campus kan hjelpe deg med å finne den boligen som passer for nettopp deg.

Bestill studieveiledning

Faktaruta

Campus: Dublin
Studenter: 7000
Internasjonale: 1400
Studiestart: Sept
Mer info: Universitetets hjemmeside

Intervju

Mari Lauvheim

Fotografi

Når man reiser til utlandet så blir man tvunget til å være selvstendig og til å gjøre beslutninger på egenhånd. Jeg husker jeg tenkte noen ganger at: «Dette greier jeg ikke, nå må jeg ringe pappa», men da det ikke var like enkelt, så måtte jeg tvinge meg selv til å gjøre det, og resultatet var ofte at jeg tenkte: «Jøss, ser man det – det var jo ikke noe problem», og så blir man tøffere og neste gang går det som smurt.

Studieveilederne

Johan Rådström

Johan Rådström

Studieveileder

+46 701484212

johan@educationlink.no

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studieveileder

+46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studieveileder

+46 701477580

patrick@educationlink.se