Studier i utlandet

Griffith University

Griffith University

5 gode grunner til å velge Griffith University

  • Ranket blant de 2 prosent beste i verden av the Academic Ranking of World Universities (ARWU)
  • 6 forskjellige campus på 3 ulike steder
  • Griffith University er i stadig utvikling; satser over 320 millioner AUD på nye lokaler og fasiliteter
  • Varm og stabilt klima året rundt
  • Gode muligheter for utveksling og arbeidspraksis i studiene

Introduksjon

Griffith University ligger i Queensland på Australias østkyst og tilbyr mange spennende studiemuligheter. Universitetet ble grunnlagt i 1975 og er – ifølge QS University Rankingset – et av verdens 50 ledende universiteter under 50 år. Universitetet er i stadig utvikling og har de siste årene satset over 320 millioner AUD på nye lokaler og fasiliteter.  Som ett av de største universitetene i Australia har de et attraktivt læringsmiljø for studenter både fra inn- og utland. Griffith er også kjent som ett av landets mest multikulturelle universitet. Av 50.000 studenter er 8.500 internasjonale og de kommer fra så mange som 130 forskjellige land.

Med mange spennende studier, flotte fasiliteter og en fantastisk beliggenhet, har universitetet lenge vært ett av de mest populære blant skandinaviske studenter. Klimaet her er varmt og stabilt, noe som studentene nyter godt av året rundt. Griffith University har et sterkt fokus på service for sine studenter, og studenter stortrives på dette moderne universitetet.

Studiene

Griffith University er en av de største universitetene i Australia og har et attraktivt læringsmiljø for studenter både fra inn- og utland. Universiteter tilbyr mer enn 350 ulike studier på bachelor- og masternivå og er fordelt på følgende fagområder:

Campus

Griffith University har seks campus som ligger i i Brisbane og på Gold coast i Queensland. I Brisbane har de fire campuser som er spredt rundt i byen; South Bank, Nathan, Mt Gravatt og Logan som ligger i utkanten av byen. På campus finner du kafeer, postkontor, reisebyrå, frisører, gallerier og legekontor. Universitetet har også forsknings- og sportsfasiliteter i verdensklasse som for eksempel treningssentre, svømmebasseng, tennisbaner, sandvolleyballbaner og basketballballbaner. Griffith har et livlig studentmiljø og universitetet har 120 ulike studentklubber og foreninger. Her har du en god mulighet til å bli kjent med studenter fra hele verden som deler dine interesser, eller hvorfor ikke finne deg en ny hobby?

Nathan Campus

Nathan Campus ble designet av den prominente australske arkitekten Robin Gibson. Campus har blant annet et flott biblioteket med DVD Lounge, egen bar og hele syv spisestedene. Nathan ligger 10 minutters kjøring fra den sørøstlige delen av Brisbane.

South Bank Campus

South Bank Campus ble opprinnelig bygget for Brisbanes World Expo i 1988 og ligger i det kulturelle hjertet av Brisbanes businessdistrikt. Dette er et moderne campus flott plassert ved elvebredden, ikke langt fra Brisbanes berømte bystrand. På South Bank finner du også QCAD – Queensland College of Art and Design.

Gold Coast Campus

Gold Coast Campus ligger ca. 10 minutters kjøring fra Southport og Helensvale og 40 minutters kjøring fra sentrum av Brisbane. Dette er Griffiths største campus og er med sine 21.000 studenter Australias raskest voksende campus.

Bomuligheter

Griffith University har mange studentboliger på campus og de bruker mange resurser for å sikre studentene et godt student- og bomiljø. Standarden på studentboligene varierer fra campus til campus. På Gold Coast har de flotte moderne studentboliger i Griffith University Village, mens studentboligene på Nathan Campus har en mer moderat standard. For de som skal studere på South Bank, kan det lønne seg å leie privat. De aller fleste nordmenn velger å leie private sammen med andre medstudenter.

For informasjon om bomuligheter se: https://www.griffith.edu.au/accommodation. Her finner du informasjon om alternativer på campus, men også utenfor campus.

Hvis du vil finne et sted på egen hånd anbefaler vi vanligvis å ikke binde deg til noe før du kommer frem, men heller går på visninger de første dagene etter at du har ankommet Gold Coast eller Brisbane. Men det kan være lurt å begynne å vurdere alternativene og blir kjent med hva som finnes så tidlig som mulig. Det kan også være en god ide at reise ned flere uker før start for att ha bedre muligheter å se på de ulike boligalternativen på plass.

Her er noen sider som du kan se på:

Du kan også benytte deg av disse sidene for å finne leilighet på det private markedet:

Hvis du trenger midlertidig bolig de første dagene eller uken i Brisbane eller på Gold coast, kan du forhåndsbestille det enkelt via nettet. Avhengig av ditt budsjett så kan du velge mellom hostel, hotell eller Airbnb. Mange velger å bestille et typisk Backpacker-hostel som ofte har studentvennlige priser.

Byen

Brisbane har 2 millioner innbyggere og er hovedstad i delstaten Queensland. Byen har flere ganger blitt rangert som en av verdens beste byer å bo i. Til tross for at dette er en storby har Brisbane en avslappet og hyggelig atmosfære med mange grønne lunger. Byen har en bredt kulturtilbud, et livlig uteliv, utallige restauranter og kafeer, en flott bystrand og mange idrettsarrangement. Befolkning er multikulturell og åpne for både nye inntrykk og nye mennesker. Det er ikke rart at tusenvis av internasjonale studenter hvert år finner veien hit.

Gold Coast har snart 600 000 innbyggere og er en av Australias raskest voksende byer. Byen og er sentrert rundt en nydelig 42 km lang sandstrand og er en attraktiv turistdestinasjon. Hvert år kommer det 10 millioner turister hit. Her kan du studere og bo rett ved stranda, så mange studenter stikker innom stranda etter at studiedagen er omme for å møte venner, kjøre vannscooter, surfe, gå tur eller bare slappe av. Filmindustrien er godt etablert her og området er det tredje største produksjonssenter i Australia.

Både Brisbane og Gold Coast er kjente for sitt subtropiske klima, og er populære reisemål for backpackere og surfere. Klimaet her er behagelig og de har hele 245 soldager i året. Området er skånet fra den mer intense varmen i tropiske nord. Det fordelaktige klimaet bidrar til at innbyggerne har en avslappet livsstil og tiltrekker seg stadig nye innbyggere fra både inn- og utland.

Søknad

Kontakt Education Link for mer informasjon om søknadsprosessen eller  fyll i skjemaet under så hører du snart fra oss.

Bestill studieveiledning

Faktaruta

Campus: Gold Coast, Brisbane
Studenter: 50000
Internasjonale: 8500
Studiestart: Feb/juli/okt
Mer info: Universitetets hjemmeside

Intervju

Vegard Orlando Hansen

BA Digital media – Photomedia

Å studere i utlandet er noe jeg vil anbefale alle som har den muligheten, det er fordi det byr på en utrolig ny opplevelse, lar deg knytte globale kontakter, det er også et stort pluss i boka hos fremtidig arbeidsgiver dersom du har hatt ett år i utlandet. Samt du lærer mer om deg selv og landet du reiste fra, utrolig nok.

Studieveilederne

Johan Rådström

Johan Rådström

Studieveileder

+46 701484212

johan@educationlink.no

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studieveileder

+46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studieveileder

+46 701477580

patrick@educationlink.se