Studier i utlandet

Nuova Accademia di Belle Arti – NABA

Nuova Accademia di Belle Arti – NABA

5 gode grunner til å velge Nuova Accademia di Belle Arti

  • I over 30 år har NABA samarbeidet tett med italienske og internasjonale bedrifter, og som resulterer i at de fleste studenter går ut i relevant jobb innen ett år etter endte studier
  • Lærerne er selv aktive designere og kunstnere og kjenner innsiden av de ulike bransjene.
  • Studiene er en kombinasjon av teori og praksis og tilbyr studentene verdifull arbeidserfaring
  • Skolen ligger i designhovedstaden Milano. Her kan studenter delta på  internasjonale design events.
  • Flere av studiene har undervisning på engelsk

Introduksjon

NABA – Nuova Accademia Di Belle Arti er den største private kunst- og designskolen i Italia. Skolen tilbyr en rekke spennende design –  og kunststudier på bachelor- og masternivå med undervisning enten på engelsk eller italiensk. Skolen er statlig og internasjonalt godkjent og er populær blant studenter fra hele verden. Lokalisert i designhovedstaden Milano kan du studere og bli inspirert av noen av verdens fremste designere og kunstere. NABA er dermed et ypperlig alternativ for deg som ønsker å gå i lære hos “de beste”. Skolen er en del av Laureate International Universities Network, som er et internasjonalt nettverk som omfatter mer enn 75 akkrediterte universiteter i 30 land. Studenter har her muligheten til å utveksle til samarbeidsskoler i Europa, USA, Sør- Amerika, New Zealand og Asia.

Studiene

NABA – Nuova Accademia di Belle Arti – i Milano tilbyr studier innen design, kunst, media og kommunikasjon med undervisning på engelsk og/eller italiensk.

Følgende 3-årige bachelorgrader tilbys med undervisning på engelsk:

Bachelor of Arts innen:

Følgende masterstudier tilbys med undervisning på engelsk:

Master of Arts in Fashion and Textile Design

Master of Arts in Product Design

Master of Arts in Interior Design

Master in Creative Advertising i samarbeid med Media Design School – New Zealand

NABA tilbyr i tillegg  bachlorgrader hvor all undevisning er på italiensk. Følgende bachelorgrader tilbys med undervisning på italiensk:

Bachelor of Arts innen:

Følgende masterstudier tilbys med undervisning på italiensk:

Alle bachelor og masterstudier gir rett til full studiestøtte  fra Lånekassen.

Campus

NABA holder til i tidligere industrilokaler og består av 13 renoverte bygninger. Skolen ligger Navigli i Milano, som er en spennende og livlig bydel. Studentene har tilgang til moderne og høyteknologisk utstyr og labratorier med alt av utstyr som de ulike studieretningene krever. Campus er på 17000 kvm og inkluderer også  atelieer, lounge, et rikholdig bibiotek, print- og utstyrsbutikk og en kafé. NABAs Design Lab er en viktig ressurs for produksjon av modeller og prosjekter. Den er utstyrt med høyteknologiske maskiner, verktøy og et bredt spekter av materialer slik at studentene kan realisere sine ideer på best mulig måte.

Bomuligheter

NABA hjelper internasjonale studenter med å finne bosted i Milano. Skolen har egne leiligheter som du kan søke på og formidler kontakt med italienske utleiefirmaer og private utleiere. Studenter kan få hjelp av skolen til å orientere seg i byen, kontakte utleiere og inngåelse av leiekontrakter.

Byen

Milano har 1,3 millioner innbyggere og er Italias nest største by. Den regnes av mange som designens hovedstad og er en ideell by for studier i design og kunstfag. Her kan du finne inspirasjon på nærmest hvert gatehjørne. Byen har et stimulerende kreativt kulturliv og en blomstrende kommersiell designbransje. Denne byen sover aldri og her fins et enromt utvalg av kulturelle og sosiale aktiviteter som du kan delta på. I Milano arrangeres mange spennende kulturarrangementer, kunst og designutstillinger,  messer, konferanser, konserter og Fashion Show, deriblant Fashion Week in Milan.

Milano er Italias økonomiske lokomotiv og den italienske børsen, Borsa Italiana, ligger også her. Messeområdet Fiera Milano i forstaden Rho er det største messeområdet i verden og her kan du gå på messer og bli inspirert av trendsettende designere som for eksempel på International Furniture Fair Milan.

I Italia fins det 15 000 bedrifter innen design, hvorav 3700 er i området Lombardien og nesten 1500 i Milano. Sentrum av Milano huser alle de viktigste flaggskipbutikkene for mote og design som Cappellini, Driade, Kartell, Versace, Armani og Valentino. I og utenfor Milano er det mange arkiteturfirmaer, kommunikasjon og mediabedrifter, håndverksbedrifter og bedrifter innen designmøbler som lager produkter av høyeste kvalitet. Det er få byer i verden som matche Milano på dette og som er like spennende og relvante for studenter innen design, kunstfag eller media og kommunikasjon.

Sjekk ut videoen fra når norske studenter besøkte NABA i mars 2013.

Lurer du på noe? Spør oss!

Boka studierådgivning

Faktaruta

Campus: Milano
Studenter: 2500
Internationella: 750
Kursstart: sept
Mer info: Skolans hemsida

Studievägledare

Johan Rådström

Johan Rådström

Studieveileder

+46 701484212

johan@educationlink.se

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studieveileder

+46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studieveileder

+46 701477580

patrick@educationlink.se

Lill-Tine Paulsen

Lill-Tine Paulsen

Studieveileder

+47 92 60 30 78

lilltine@educationlink.no