Studier i utlandet

Nuova Accademia di Belle Arti – NABA

Nuova Accademia di Belle Arti – NABA

5 gode grunner til å velge Nuova Accademia di Belle Arti

  • I over 30 år har NABA samarbeidet tett med italienske og internasjonale bedrifter, og som resulterer i at de fleste studenter går ut i relevant jobb innen ett år etter endte studier
  • Lærerne er selv aktive designere og kunstnere og kjenner innsiden av de ulike bransjene.
  • Studiene er en kombinasjon av teori og praksis og tilbyr studentene verdifull arbeidserfaring
  • Skolen har campus i designhovedstaden Milano og i kunst- og kulturbyen Roma. Her kan studenter delta på  internasjonale design events.
  • Flere av studiene har undervisning på engelsk

Introduksjon

NABA – Nuova Accademia Di Belle Arti er den største private kunst- og designskolen i Italia. Skolen tilbyr en rekke spennende design –  og kunststudier på bachelor- og masternivå med undervisning enten på engelsk eller italiensk. Skolen er internasjonalt godkjent og tiltrekker seg studenter fra hele verden. De har to campus som er sentralt plassert i designhovedstaden Milano og i kunst- og kulturbyen Roma. Her kan du studere og bli inspirert av noen av verdens fremste designere og kunstnere. NABA er dermed et ypperlig alternativ for deg som ønsker å gå i lære hos “de beste”.

Studiene

NABA – Nuova Accademia di Belle Arti – i Milano tilbyr studier innen design, kunst, media og kommunikasjon med undervisning på engelsk og/eller italiensk.

Med undervisning på engelsk kan du velge studier innen følgende fagområder :

Design

Media Design and New Technologies

Fashion Design

Communication and Graphic Design

Visual Arts

Set Design

Alle bachelor og masterstudier gir rett til full studiestøtte  fra Lånekassen.

Campus

Milano

NABA holder til i tidligere industrilokaler og består av 13 renoverte bygninger. Skolen ligger Navigli i Milano, som er en spennende og livlig bydel. Studentene har tilgang til moderne og høyteknologisk utstyr og laboratorier med alt av utstyr som de ulike studieretningene krever. Campus er på 17000 kvm og inkluderer også atelierer, lounge, et rikholdig bibliotek, print- og utstyrsbutikk og en kafé. NABAs Design Lab er en viktig ressurs for produksjon av modeller og prosjekter. Den er utstyrt med høyteknologiske maskiner, verktøy og et bredt spekter av materialer slik at studentene kan realisere sine ideer på best mulig måte.

Roma

NABA sitt nye campus i Roma er fordelt på to historiske bygg i bydelen Ostiense, som ligger mellom togstasjonen og the Tiber. Tidligere var dette et industriområde, men har de siste årene utviklet seg til å bli en hipp bydel hvor unge møtes og kreativiteten nå blomstrer. Her møtes den gamle og historiske kulturarven med det moderne og innovative.

Campus er på 3500 kvm og inneholder blant annet flere spesialrom for studentene som Media Desig lab, Visual Arts Lab og Fashion Design Lab. Spesialrommene har moderene utstyr som studentene kan bruke i egne og tverrfaglige prosjekter. Her kan studentene få førstehåndserfaring med teamarbeid med studenter fra ulike studier. I tillegg har campus et rikholdig og moderne bibliotek, to datarom med Mac OS og Windows, flere studierområder og et loungeområdet hvor studentene møtes for å slappe av eller ta en matbit mellom undervisningsøktene.

Bomuligheter

NABA hjelper internasjonale studenter med å finne bosted i Milano og Roma. Skolen formidler kontakt med italienske utleiefirmaer og private utleiere. Studenter kan få hjelp av skolen til å orientere seg i byen, kontakte utleiere og inngåelse av leiekontrakter

Byene

Milano

Milano har 1,3 millioner innbyggere og er Italias nest største by. Den regnes av mange som designens hovedstad og er en ideell by for studier i design, reklame og kunstfag. Her kan du finne inspirasjon på nærmest hvert gatehjørne. Byen har et stimulerende kreativt kulturliv og en blomstrende kommersiell designbransje. Denne byen sover aldri og her fins et enormt utvalg av kulturelle og sosiale aktiviteter som du kan delta på. I Milano arrangeres mange spennende kulturarrangementer, kunst og designutstillinger, messer, konferanser, konserter og moteshow, deriblant Fashion Weeks og Design Week.

Messeområdet Fiera Milano i forstaden Rho er det største messeområdet i verden og her kan du gå på messer og bli inspirert av trendsettende designere som for eksempel på International Furniture Fair Milan.

I Italia fins det 15 000 bedrifter innen design, hvorav 3700 er i området Lombardien og nesten 1500 i Milano. Sentrum av Milano huser alle de viktigste flaggskipbutikkene for mote og design som Cappellini, Driade, Kartell, Versace, Armani og Valentino. I og utenfor Milano er det mange arkitekturfirmaer, kommunikasjon og mediabedrifter, håndverksbedrifter og bedrifter innen designmøbler som lager produkter av høyeste kvalitet. Det er få byer i verden som matche Milano på dette og som er like spennende og relevante for studenter innen design, kunstfag eller media og kommunikasjon.

Roma

Roma er Italias hovedstad og største by med 2,9 millioner innbyggere. Byen er sentrum for italiensk kultur, film og TV-produksjon, og er verdenskjent for sin eksepsjonelle historie full av fantastisk kunst, arkitektur og design. Den unike arkiologiske, historiske og kulturelle kulturarven møter det moderne italienske samfunn og skaper en spennende atmosfære og muligheter for unge designer og kunstnere. Roma er en ideel plass for å skape nye nettverk, relasjoner og ikke minst ny design.

Den italienske hovedstaden er en livlig og pulserende storby som tilbyr studentene utallige aktiviteter og enormt med kulturell stimuli. Her har du arrangement av internasjonal kaliber som the David di Donatello and the Festa del Cinema, som bekrefter Romas rolle som den italienske filmindustriens hovedstad. Cinecittà  er ett av mange film og TV-studioer som befinner seg her, i tillegg til mange utendørsstudioer som blir brukt av filmregissører fra hele verden.

Roma er en svært internasjonal by med millioner av besøkende fra hele verden hvert år. Internasjonalt diplomati har en av sine hovedseter her og her finner du internasjonale organisasjoner som FN og FAO. Roma er en spennende og inspirerende by hvor turister, foretningsfolk, designere, filmskapere, kunstnere, diplomater og studenter fra hele verden møtes.

Bestill studieveiledning

Faktaruta

Campus: Milano og Roma
Studenter: 4000
Internasjonale: 1500
Studiestart: Okt
Mer info: Universitetets hjemmeside

Intervju

Helene Viktoria Sem Henriksen

BA Graphic design & art direction

Når man flytter til utlandet for å studere så er det noe helt annet enn å dra på en lengre ferie eller å dra på utveksling. Man danner seg en hverdag og blir kjent med kulturen i landet på en helt annen måte enn man ellers ville gjort. Om man går i internasjonal klasse, slik jeg har gjort, får man også venner fra hele verden og får et innblikk i kulturer man aldri ville fått om man studerte i Norge. Jeg ser faktisk ingen grunn til å ikke studere i utlandet.

Studieveilederne

Johan Rådström

Johan Rådström

Studieveileder

+46 701484212

johan@educationlink.no

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studieveileder

+46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studieveileder

+46 701477580

patrick@educationlink.se