Studier i utlandet

University of Hertfordshire

University of Hertfordshire

5 gode grunner til å velge University of Hertfordshire

  • Kåret til Top New UK University i 2010
  • Har fokus på å få studentene i arbeid
  • Universitetet har svært moderne fasiliteter som regnes blant de fremste i England
  • Ligger bare 22 minutter med tog fra sentrum av London
  • Billigere bokostnader enn i London og førsteårsstudentene er garantert bosted på campus

Introduksjon

Like nord for hovedstaden, med bare 22 minutters reise fra Kings Cross i London, ligger University of Hertfordshire (UH). Dette er et moderne og innovativt universitet med store ambisjoner, som tiltrekker seg studenter fra hele verden. Her legger de stor vekt på at studiene skal være tilpasset dagens arbeidsmarked.

Studiene

UH er Storbritannias fremste såkalte business-facing university. Det betyr at de stadig utvikler nye og kreative studieprogrammer og metoder for studenter, lærere og forskere. Studiene på UH skal være relevante for institusjoner og bedrifter, nasjonalt så vel som internasjonalt. Studentene skal etter endt eksamen være attraktive jobbkandidater og svært mange av dem går raskt ut i relevant jobb etter studiene. Studiemiljøet er bærer preg av entreprenørskap og UH setter alltid studentene i sentrum.

Studiene er organisert under følgende fagområder:

Hvert år kommer studenter fra rundt 80 land hit for å studere. UH tilbyr utdanning av høy kvalitet og på et høyt akademisk nivå med topp moderne fasiliteter. De satser stort på lærerstaben, utstyr og studentservice. Her blir du godt tatt vare på og godt forberedt for din fremtidige karriere.

Beliggenhet

Hatfield med sine 30 000 innbyggere ligger i Herfordshire County, like utenfor London. Her dominerer universitetet med sine to store campus, og skolens studenter setter naturligvis et ungdommelig preg på tettstedet. Londons enorme tilbud er rett rundt hjørnet, og når storbypulsen lokker, er det raskt og enkelt å komme seg dit.

Universitetet har de siste årene bygget mange nye fasiliteter for sine studenter, deriblant et moderne idrettanlegg med svømmehall, klatrevegg og treningssaler for de fleste sportsaktiviteter. Universitetet har over 50 ulike studentforeninger og i 2009 åpnet Forum Hertforshire hvor det gjennom hele studieåret arrangeres ulike events, fester og konserter.

Bomuligheter

Du har helt sikkert begynt å tenke på hvordan du ønsker å bo under ditt studieopphold i England. UH har studentboliger, som de i England kaller halls of residence og som førsteårsstudent er du garantert boplass. Hvis du heller vil bo utenfor campus bor de fleste nordmenn i kollektiv sammen med andre studenter.

For informasjon om bomuligheter se; Student Accommodation og Accommodation for International students

Off campus accommodation
Om du ønsker å finne bolig på egen hånd anbefaler vi at du ikke binder deg til noe før du kommer frem, men heller går på visninger de første dagene etter at du har ankommet Hatfield. University of Hertfordshire har også tips og råd du kan bruke som utgangspunkt for å finne bolig utenfor campus. Universitetet kan også være behjelpelig med å lese gjennom og gi råd om leiekontrakten. Sjekk sidene

Hvis du trenger midlertidig bolig de første dagene eller uken i Hatfield, kan du forhåndsbestille det enkelt via nettet. Avhengig av ditt budsjett så kan du velge mellom hotell, bed and breakfast eller Airbnb.

Tips fra studenter.
Om du skal benytte deg av en utleiemegler bør du ha tenkt på følgende:

  • Hvor nært skolen ønsker jeg å bo?
  • Hvor mye ønsker jeg å betale i måneden for å bo der?
  • Ønsker jeg leilighet eller hus?
  • Skal jeg bo alene eller sammen med noen?

De aller fleste utleiebyråer / utleiere krever at du har en slags verge eller kausjonist. Om du ikke har det, må du belage deg på at du kanskje må betale hele leiebeløpet på forskudd, eventuelt for det første halve året. Dette varierer og det er ikke alle som krever det, men du må være forberedt på det kan skje.

Alle utleiemeglere har administration fees, og de trenger absolutt ikke å være så høye. Vi har eksempel fra 4 studenter som opplevde  at to av studentene måtte betale nesten 2000 NOK i adminitration fees, mens de to andre betalte kun 2-300 NOK. Sjekk derfor dette med utleiemegleren før du benytter deg av deres tjeneste

Bestill studieveiledning

Faktaruta

Campus: Hatfield
Studenter: 23000
Internasjonale: 2500
Studiestart: Sept
Mer info: Universitetets hjemmeside

Intervju

Stine Ugland

BA (HONS) Interior Architecture and Design

Jeg vil absolutt anbefale å studere i utlandet. Du fil få et minne for livet. Universitetet vil gi deg en enorm læringskurve. Du får så mye ut av studieåret ditt; både faglig og sosialt.

Studieveilederne

Johan Rådström

Johan Rådström

Studieveileder

+46 701484212

johan@educationlink.no

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studieveileder

+46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studieveileder

+46 701477580

patrick@educationlink.se