Studier i utlandet

University of Queensland

University of Queensland

5 gode grunner til å velge University of Queensland

  • Ranket blant topp 40 i verden, QS World University Rankings
  • Hundrevis av studier og fagkombinasjoner
  • Fint campus med moderne fassiliteter. Regnes som en av Australias fineste
  • Høyt kvalifiserte lærere og professorer
  • Lånekassen gir tilleggsstipend til studier ved UQ

Introduksjon

University of Queensland (UQ) i Brisbane er med sin hundreårige historie det eldste universitetet i delstaten Queensland. Universitetet tilhører Australias toppskikte når det gjelder både studietilbud og forskningsresultater. UQ holder et høyt nivå og universitetet er høyt ranket internasjonalt. UQ er også med i Group of Eight, som er et forbund for Australias åtte fremste universiteter.

University of Queensland har utdannet Nobelprisvinnere, Oscarsvinnere, samt kjente politikere og suksessfulle ledere. Studenter fra UQ er ettertraktet på det internasjonale arbeidsmarkedet og de har utviklet et omfattende studentnettverk som strekker seg over store deler av verden. UQ ligger på listen over utvalgte læresteder av høy kvalitet som kvalifiserer til tilleggstipend fra Lånekassen.

Studiene

UQ er et av Australias ledende universitet og tilbyr studier og har forskningsområder over store deler av Queensland.  Universitetet har tre hovedcampus som ligger i St Lucia, Ipswich og Gatton. Universitetet tilbyr ca. 380 ulike studier og nærmere 6000 enkeltemner innen følgende fagområder:

Byen

Brisbane er med sine 2,5 millioner innbyggere Australias tredje største by og hovedstaden i delstaten Queensland.  Brisbane River går gjennom hele byen og kan krysses av flere bruer. Langs elven er det tilrettelagt for fine turmuligheter hvor du utforske morsomme små markeder og koselige cafeer. Brisbane har en ekte australsk og avslappet atmosfære. Byen har et godt kulturtilbud og et heftig uteliv, og det er alltid noe på gang. Muligheten til å nyte strandlivet og vakre naturopplevelser er også ikke langt unna.

Campus

University of Queensland har campus tre ulike plasser. St Lucia, som ligger i Brisbane, er det mest populære og er kjent som en av Australias fineste campus. Det er stort og moderne, men har også et utpreget universitetsmiljø som man bare får på de mer veletablerte universitetene. Det nyeste av campusene til UQ  ligger i Herston. Her tilbys medicinstudier, mens campusetd i Gatton, en times biltur fra Brisbane, tilbyr studier innen Natural Resources, Agriculture og Veterinary Sciences.

Ved semsterstart i både februar og juli har universitetet daglige informasjonsmøter hvor studentene får tips og råd om hvor de kan finne bosted både på – og utenfor campus. De flesta skandinaviske studentene velger å bo utenfor campus. Det anbefales at du før avreise reserverer midliertidig bosted via universitetet og heller finner permanent bosted når du er på plass i studielandet.

Bestill studieveiledning

Faktaruta

Campus: Brisbane og Gatton
Studenter: 53600
Internasjonale: 18000
Studiestart: Feb/juli
Mer info: Universitetets hjemmeside

Studieveilederne

Johan Rådström

Johan Rådström

Studieveileder

+46 701484212

johan@educationlink.no

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studieveileder

+46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studieveileder

+46 701477580

patrick@educationlink.se