Studier i utlandet

University of West London

University of West London

5 gode grunner til å velge University of West London

  • Flott campus i London med gode fasiliteter for studentene
  • 98% av studentene har fått jobb innen 6 måneder etter avsluttet utdanning
  • Bredt utvalg av studier med fokus på karriere
  • Det universitetet i London som har størst andel fornøyde studenter. Hele 9 studier har 100% fornøyde studenter
  • Ligger i vest-London som er ett av Londons mest attraktive område

Introduksjon

University of West London er universitetet for deg som drømmer om å studere på et moderne universitet i verdensbyen London. Universitetet tilbyr anerkjente og fremtidsrettede studier med flotte fasiliteter for sine studenter. De kreative bransjene er bredt representert i London og universitetet følger nøye med på utviklingen i næringslivet.

University of West London er også et multikulturelt universitet, med ansatte og studenter fra nærmere 100 land. Som student får du undervisning av ypperste klasse med fokus på fremtidig karriere.

Universitetets ambisjon er å gi studentene både teoretisk og praktisk kunnskap og ferdigheter. Studiene og fasilitetene er designet og utformet deretter. Målet er at alle studentene skal lykkes i arbeidslivet. Universitetet har en høyt kvalifisert lærerstab som har mye relevant erfaring innen sine fagfelt og sterke bånd til respsektive bransje. Universitetets motto og slagord er ” We are The Career University

Studier

University of West London tilbyr et bredt spekter av studier av både bachelor- og masternivå. Universitetet utmerker seg spesielt innen business, reiseliv, juss, psykologi, sykepleie, IT og musikk

Du kan lese mer om de ulike studiene under ved de respesktive fakultetene:

Campus

Urbane London med totalt ca 12 millioner innbyggere har et helt unikt studiemiljø og regnes som en av de beste studiebyene i verden. Byens mangfoldige befolkning er en spennende miks av nasjonaliteter, kulturer og religioner. Her snakkes det over 300 ulike språk og byen er absolutt en verdensby i ordets rette forstand.

Englands hovedstad yrer av liv og røre. London er en av verdens mest populære underholdningsmetropoler og serverdighetene er mange. Tilbudet av konserter, musikaler, muséer og gallerier med spennende utstillinger er enormt. På annenhvert hjørne fins det en engelsk pub hvor britene i nabolaget gjerne møtes etter arbeid for en hyggelig prat. Bybildet preges ellers av de karakteristiske svarte taxiene og en og annen rød dobbeltdekker som er med på å gi London sitt verdenskjente særpreg.

Byen

University of West London ligger som navnet tilsier i den vestre delen av London, ett området som av mange ansees å være en av de beste stedene å bo og leve i. Du kommer deg enkelt hit fra sentrale London på 30 minutter og flyplassen London Heathrow ligger kun 20 min unna.

Universitetet har to campus, ett i Brentford og ett i Ealing, og det går gratisbusser mellon begge campus. Campus Ealing har de siste årene gjennomgått omfattende renovering og tilbyr toppmoderne fasiliteter for studentene. I Ealing finne du noen av Londons vakreste parker og områdetr regnes som en av de fineste i London. Området har en rik historie og har mange spennende koblinger til kunst, kultur og foretningsliv.

Kjøpesenteret Westfield, som er ett av europas største, ligger i White City som er kun ett par stopp fra campus med t-banen.

Bomuligheter

Studenter på University of West London har ulike bomuligheter å velge mellom. Ett populært alternativ er det prisbelønte Paragon Student Lets som består av leiligheter kun noen minutters gange fra Bradford campus. Det går gratisbuss for studentene til Ealing campus.Sjekk ut 360 graders utsikt fra Paragon Student lets

Det finns også andre private boalternativer tilknyttet universitetet:

Les mer om bomuligheter på University of West London!

Idrett

Som student på University of West London har du muligheten til å holde på med mange ulike idretter. The Sports office på Ealing campus blir drevet av studentunionen og her finner du  blant annet et eget treningsstudio for studentene. De er også ansvarlig for en rekke ulike idretter som fotball, netball, basketball, kampsport, cheerleading og til og med skikjøring.

Det fins også gode muligheter for å bedrive idrett i de lokale idrettsklubbene og lagene i både Ealing og Brentford. Det finns mange treningssenter, fotball-, rugby og cricketbaner i området.

Les mer om idrett på University of West London!

Transport

Nærmeste flyplass er Heathrow som ligger 20 minuter fra campus. Transport gjennom London er enklest med t-banen eller buss. For å komme deg til Brentford campus tar du t-banen til Boston Manor station (Piccadilly Line) som ligger 15 minutters gange fra campus.  Du kan også ta toget fra Waterloo station til Brentford station som ligger kun fem minutter fra campus

Ealing campus har tre t-banestasjoner i gangavstand. Hvilken du velger avhenger av hvilke linje du tar:

  • Ealing Broadway (District and Central lines) – 15. minutter
  • Ealing Common (District and Piccadilly lines) – 15. minutter
  • South Ealing (Piccadilly line) – 10 minutter

Mellom de begge campus kan studenter og ansatte benytte seg av universitetets gratisbusser som tar 10 minutter.

Kostnader

Skolepengene ligger på 12 500 GBP til 13 000 GBP per studieår (per 2020) på UWL. Skolepengene varierer ut i fra hvilke studium du skal studere og om det er på bachelor eller masternivå. Du kan søke om stipend og lån fra Lånekassen som dekker dine utgifter til skolepenger,  bo- og levekostnader, men du må selv sette opp et budsjett for å sikre at du har økonomi til å klare deg gjennom hele studieåret.

Opptakskrav

Opptakskrevene for å studere på University of West London baseres – til forskjell fra norske universiteter – ikke bare på snittkarakteren. Universitetet vurdere også motivasjonen for studiet, samt andre erfaringer og ferdigheter. Generelt sett så har du gode muligheter for å få studieplass om du har et snitt fra videregående skole på 4 eller bedre. Om du har lavere snitt har du likevel muligheter for å få studieplass om du kan vise til et sterkt motivasjonsbrev og en god attest fra referanse.

Har du 4 eller bedre i engelsk fra videregående skole slipper du å ta engelsktest. Har du lavere engelskkarakter kan du ta en engelsktest for å klare opptakskravet.

Bestill studieveiledning

Faktaruta

Campus: London
Studenter: 12000
Internasjonale: 1200
Studiestart: Sept/jan
Mer info: Universitetets hjemmeside

Intervju

Lars Erik Skredtveit

BA (HONS) Electronic Music Production

Jeg anbefaler på det sterkeste å prøve UWL. Skolen har et utrolig godt utvalg av fassiliteter og et bredt utvalg av ulike linjer. Lærerne respekterer om engelsken din ikke er 100%. De setter seg gjerne ned med deg og forklarer om det er noe du lurer på.

Studieveilederne

Johan Rådström

Johan Rådström

Studieveileder

+46 701484212

johan@educationlink.no

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studieveileder

+46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studieveileder

+46 701477580

patrick@educationlink.se