Vegard Orlando Hansen

2015-07-25 12.10.46Alder: 27 år
Kommer fra: Oslo
Universitet: Griffith University
Studium: BA Digital media -Photomedia

Hvorfor valgte du å studere i Australia?
Jeg valgte å studere i Australia for å se en annen del av verden, da tanken på å reise utenlands virket mer spennende desto lengre vekk man kom fra alt det kjente. I tillegg til det så har jeg alltid hatt lyst til å reise til Australia, så det var jo også en god grunn.

Hvorfor valgte du å studere på Griffith University?
Jeg valgte mitt studie her siden det ga meg en unik mulighet til å kunne jobbe med fotografering, til tross for at jeg gikk to år grafisk design på NKH. Skolen har et bredt tilbud og stor frihet til å velge hvilke fag du vil ta.

Hvordan har studietiden vært så langt?
Jeg er fremdeles tidlig i mitt studium, men til nå har det vært bra. Litt rart å sette seg inn i et helt annet skolesystem, men det har gått seg til og nå har jeg fått oversikt over det jeg trenger for å kunne gjøre en god jobb som student.

Hva har vært den største utfordringen dette studieåret?
Forskjellene i skolesystemet, det er veldig mye usikkerhet når man først starter, og til tider så virker det som om de forventer at du skal forstå det fra starten av. Men spør man så får man hjelp, så det er viktig å spørre en gang for mye enn en gang for lite.

Vil du anbefale andre å studere i utlandet?
Å studere i utlandet er noe jeg vil anbefale alle som har den muligheten, det er fordi det byr på en utrolig ny opplevelse, lar deg knytte globale kontakter, det er også et stort pluss i boka hos fremtidig arbeidsgiver dersom du har hatt ett år i utlandet. Samt du lærer mer om deg selv og landet du reiste fra, utrolig nok.

Vil du anbefale andre å studere på dette universitetet?
Jeg vil absolutt anbefale andre å studere på Griffith. Det er nettopp på grunn av beliggenheten, valgmulighetene skolen gir, og fordi det generelt sett er trivelig her. Lærerne har stor kompetanse og er gjerne kjent fra før i bransjen, noe som sikrer at de virkelig har god erfaring og oppdatert kunnskap om sitt emne.

Tror du at du har noen fordeler ved å ha en utdannelse fra ditt universitet?
De sier nå at det skal være en fordel ved å ha gått her, og jeg har sett litt på egenhånd at dette universitetet står veldig høyt nasjonalt, og også globalt når det kommer til saken. Samtidig så er de med på å gi deg gode kontaktmuligheter i løpet av studiet.

Har du hatt praksis i studietiden? Hva fikk du i så fall ut av den?
Har ikke hatt den enda, men skal ha det.

Hvordan har det gått med økonomien? Strekker pengene fra Lånekassen til?
Har ikke noe svar på dette enda.

Hva skal du gjøre etter eksamen?
Søke jobber innenfor mitt fagfelt og drømmen er National Geographic!

Har du noen gode råd til framtidige studenter?
Finn det du brenner for, følg veien, og gjør ditt beste på skolen så er du kommet langt på vei.

Hvordan var servicen du fikk hos Education Link?
Den var grei og jeg fikk god oppfølging i månedene før avreise.