Studier i utlandet

Studere ved et toppuniversitet i Australia

Studere ved et toppuniversitet i Australia? Vi anbefaler deg å undersøke studiemulighetene ved University of Queenland (UQ). Universitetet er ranket blant de topp 50 beste universitetene i verden, og norske studenter får her opptil kr. 73 693 i tilleggsstipend fra Lånekassen hvert eneste studieår.

University of Queensland (UQ) i Brisbane er med sin hundreårige historie det eldste universitetet i delstaten Queensland. Universitetet tilhører Australias toppskiktet når det gjelder både studietilbud og forskningsresultater. UQ holder et høyt nivå og universitetet er høyt ranket internasjonalt. De har prestert følgende de siste årene på ulike rankinglister:

  • Topp 50 i Performance Ranking of Scientific Papers for World Universities
  • 48 in the QS World University Rankings
  • 45 in the US News Best Global Universities Rankings
  • 65 in the Times Higher Education World University Rankings
  • 55 in the Academic Ranking of World Universities.
  • Top 20 most attractive employers in Australia as per Randstad’s employer brand research 2019

UQ er også med i Group of Eight, som er et forbund for Australias åtte fremste universiteter. UQ ligger på listen over utvalgte læresteder av høy kvalitet som kvalifiserer til tilleggstipend fra Lånekassen. Stipendet er i undervisningsåret 2021/2022 på opptil kr. 73 693.  Dette kommer i tillegge til den vanlige skolepengestøtten og gjør det dermed mulig for flere norske studenter å studere ved et toppuniversitet i Australia. University of Queensland har utdannet Nobelprisvinnere, Oscarsvinnere, samt kjente politikere og suksessfulle ledere. Studenter fra UQ er ettertraktet på det internasjonale arbeidsmarkedet og de har utviklet et omfattende studentnettverk som strekker seg over store deler av verden.

Studietilbudet og campus

University of Queensland har tre hovedcampus og tilbyr ca. 380 ulike studier og nærmere 6000 enkeltemner innen  arktiektur, byplanlegging og design, business og økonomi, humanistiske studier, samfunsvitenskapelige studier, pedagogikk, IT- og ingeniøstudier, helsefag og psykologi, landbruk og miljø, medisinstudier, veterinærstudier, matte og andre naturvitenskapelige studier. St. Lucia campus i Brisbane regners som ett av Australias fineste campus. Det er stort og moderne, men har også et utpreget universitetsmiljø som man bare får på de mer veletablerte universitetene. Det nyeste av campusene til UQ ligger i Herston. Her tilbys medisinstudier, mens campus i Gatton, en times biltur fra Brisbane, tilbyr studier innen Natural Resources, Agriculture og Veterinary Sciences.

Studere i Brisbane

Brisbane er Australias tredje største by og tilbyr et urbant miljø med umiddelbar nærhet til grønne regnskoger, krystallblått hav og milelange, innbydende strender. Her det mye å utforske både i byen og i områdene rundt. Queenslands hovedstad kan i tillegg skilte med hele 300 dager med sol, noe mange skandinaviske studenter verdsetter høyt.

Brisbane er Australias raksest voksende by og er regnet som en av knutepunktene for næringslivet i Austrakua. De fleste store nasjonale og internasjonale selskaper har kontor i Brisbane.

Selve bykjernen er sentrert rundt Brisbane River som renner gjennom byen. Her finner du mange parker,  konferansefasiliteter, museer, kunstgallerier, casino, kjøpsentre og handlegater, og ikke minst et bredt utvalg av restauranter, kafeer, barer og utesteder for enhver smak.

De milelange strendene og underholdningsparkene på Gold Coast er kun en times biltur sørover. De vakre strendene på The Sunshine Coast er en kort kjøretur nordover. Her finner du også nasjonalparker, regnskog og andre kjente attraksjoner som for eksempel Australia Zoo.

Les mer om Brisbane og hva de kan tilby.

Les mer om University of Queenland!

Om du har spørsmål eller ønsker å søker det bare å ta kontakt med oss i Education Link.

Australia åpner grensene for internasjonale studenter

Australske myndighet har kunngjort at fra og med 15.desember er grensene for internasjonale studenter som har et gyldig studentvisum åpne. For å få innreisetillatelse må man være fullvaksinert, fremvise gyldig vaskinekort og negativt testresultat av en PCR-test som er tatt innen 3 dager før avreise. Ta kontakt med oss i Education Link for mer informasjon om reglene for innreise og karantene, eller les mer på australske myndigheters nettside.

Studieveilederne

Johan Rådström

Johan Rådström

Studieveileder

+46 701484212

johan@educationlink.no

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studieveileder

+46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studieveileder

+46 701477580

patrick@educationlink.se