Studier i utlandet

Stipend til studier ved universiteter i Australia

For deg som er interessert i å studere ved et universitet i Australia fins det generøse stipender som du kan søke på. Flere av våre samarbeidsuniversiteter tilbyr stipender hvor du kan få en stor reduksjon i skolepengene; der i blant Macquarie University og Griffith University. Studenter ved University of Queensland får tilleggsstipend fra Lånekassen på kr. 71 041 per studieår.

Macquare University ligger i Sydney og er ranket som en av verdens 2% beste universiteter. Universitetet tilbyr et mangfold av spennede studier på bachelor og masternivå med moderne fasilieteter bare 15 km fra sentrum av Sydney. Sydney er blitt kåret til den 4 beste studentbyen i verden. Macquarie University tilbyr flere stipender til europeiske studenter. Ett av stipendene som er blitt svært populært heter Macquarie University AUC International scholarship og innebærer 5000 AUD i reduksjon i skolepengene hvert studieår. Vice-chancellor’s International scholarship- Europan gir ytterligere 5000 AUD og er for europeiske studenter som kan vise til gode prestasjoner enten fra videregående skole eller høyere utdanning. Les mer om stipendene på Macquarie University!

Griffith University har campus både i Brisbane og på Gold Coast og er et av de mest populære universitetene blant både skandinaviske og andre internasjonale studenter fra hele verden. Universitetet er – ifølge QS University Rankingset – ett av verdens 50 ledende universiteter under 50 år. Griffith er i stadig utvikling og har de siste årene satset over 320 millioner AUD på nye lokaler og fasiliteter. Griffith University tilbyr stipender til en samlet verdi på over 40 millioer AUD. Alle søkere fra Norge som starter på bachelor- eller masterstudier vil få automatisk 10% avslag i skolepengene første studieår. Les mer om stipendene på Griffith University!

Studenter ved University of Queensland (UQ) får tilleggsstipend fra Lånekassen på kr 71 041 per studieår. Lånekassen gir tilleggsstipend til utdanning ved utvalgte læresteder av høy kvalitet. University of Queensland tilhører Australias toppsjikte når det gjelder både studietilbud og forskningsresultater. Universitetet holder et høyt nivå og er høyt ranket internasjonalt blant de topp 50 beste universitetene i verden. UQ er også med i Group of Eight, som er et forbund for Australias åtte fremste universiteter.

University of Queensland ligger i Brisbane og er med sin hundreårige historie det eldste universitetet i delstaten Queensland. Universitetet har utdannet Nobelprisvinnere, Oscarsvinnere, samt kjente politikere og suksessfulle ledere. Studenter fra UQ er ettertraktet på det internasjonale arbeidsmarkedet og de har utviklet et omfattende studentnettverk som strekker seg over store deler av verden.

Studiestart i Australia er i februar og de fleste av studiene har også oppstart i juli. Alle våre samarbeidsuniversiteter er godkjent for studiestøtte av Lånekassen. Det er fremdeles mulig å søke på studiestart i juli, men søknadsprosessen bør da komme i gang så snart som mulig. University of Queensland har satt 31. mai som søknadsfrist for juliopptaket.

Dersom du er interessert i mer informasjon om universitetene i Australia kan du ta kontakt med oss eller bestill gratis studieveiledning.

Studieveilederne

Johan Rådström

Johan Rådström

Studieveileder

+46 701484212

johan@educationlink.no

Jesper Hammar

Jesper Hammar

Studieveileder

+46 701481311

jesper@educationlink.se

Patrick Hansson

Patrick Hansson

Studieveileder

+46 701477580

patrick@educationlink.se