Studier i Italia

Italia befinner seg i middelhavsregionen og består av en støvelformet halvøy og to større øyer, Sardinia og Sicilia. Landet verdenskjent for sin design, litteratur, kunst, opera, mat, vin og storslagne natur. Italienerne er åpne, varme og av og til temperamentsfulle. Turister fra hele verden finner veien til dette attraktive landet.

Byene er preget av en rekke kjente byggverk fra oldtiden og Romerrikets storhetstid, som for eksempel det skjeve tårn i Pisa, Colosseum, Forum Romanum, Pantheon og domkirkene i Firenze og Venezia. I det sixtinske kapell i Vatikanet kan du blant annet finne Michelangelos fresker, som viser Italias utrolige sans forbevaring av kunst og historie. Milano i nord-Italia regnes av mange som designens hovedstad og er en ideell by for studier i design og kunstfag. Her kan du finne inspirasjon på nærmest hvert gatehjørne. Byen har et stimulerende kreativt kulturliv og en blomstrende kommersiell designbransje.

Italia har lange tradisjoner innenfor utdanning. Bologna i Italia huser verdens eldste universitet som ble opprettet i 1088. Italia er et spennende og litt annerledes studieland. Kombinasjonen av et behagelig klima og en tradisjonsrik kultur med moderne design tiltrekker stadig flere norske studenter.

Hvorfor studere i Italia?

Italias hovedstad Roma som ligger ved kysten cirka midt i landet er velkjent for de fleste. Milano er Italias nest største by og en av verdens fremste byer innen design- og mote. Byen ligger nord i Italia og her finner du skolen Nouva Accademia di Belle Arti – NABA og Domus Academy. NABA tilbyr design- og kunststudier med undervisning på engelsk og/eller italiensk. Hva er vell bedre enn å studere design i en av verdens designmetropoler? Italia er – med alle sine referanser til tidligere tider og inspirasjon fra nyere – det perfekte land å studere kunst og design.

NABA har i mer enn 30 år samarbeidet med italienske og internasjonale bedrifter og tilbyr en rekke spennende designstudier på bachelor og masternivå i blant annet interiør, produktdesign, grafisk design og Art direction, reklame og Fashion design med undervisning på engelsk. Disse studiene tilbys også med undervisning på italiensk, i tillegg tilbys kunststudier, teaterdesign/scenografi, multimedia design med spesialisering i video og film, animasjon og spilldesign.

Domus Academy har tre ganger blitt nominert av Businessweek som en av de beste designskolene i verden og er i dag en ledende skole som tilbyr spennende masterstudier innen blant annet Fashion, produkt design, interiør, arkitektur og interaksjonsdesign.

Våre universiteter i Italia

Lurer du på noe? Spør oss!