Studier på New Zealand

New Zealand består i hovedsak av Nordøya og Sørøya, samt flere mindre øyer. New Zealand er et vakkert og spennende studieland som med sine isbreer, fjorder og fjell, strender og vulkaner byr på utendørsaktiviteter som rafting, seiling, skikjøring, klatring, brevanding, kajakking og bungyjump for de som vil ha et adrenalinkick. Med storbyer som Wellington og Auckland er landet også attraktivt for studenter som foretrekker det mer urbane. Her finner du alt et storbyliv kan tilby, samtidig som du har naturen lett tilgjengelig.

Kulturen er en sammensmelting mellom maorikultur og den som de hovedsakelig britiske innflytterne brakte med seg. I dag bor det litt i overkant av 4 millioner mennesker på New Zealand og omkring 80 % av befolkningen er av europeisk avstamning. Maorier er den nest største etniske gruppen med 14,7 % av befolkningen, mens 6,6% er av asiatisk opphav. Den lokale befolkningen, som kalles for «kiwis», er kjent for sin gjestfrihet og gode humør. Stikker du innom den lokale puben kan det være lett å komme i kontakt med lokalbefolkningen og du skal ikke se bort fra at du da får servert en god historie eller to. Internasjoanle studenter føler seg raskt hjemme i dette gjestfrie og vakre landet. New Zealand er dessuten et svært trygt studieland og er sammen med Norge rangert av FN som en av verdens beste land å bo i.

Hvorfor studere på New Zealand?

New Zealands er kjent for studier av har høy akademisk standard og landet blir  ofte trukket frem som et foregangsland innen utdanning. Internasjonale studenter har høy trivselsfaktor på New Zealand og nyte godt av spennende kultur, gjestfri befolkning og vakker natur.  Landet er en av de fremste når det gjelder datateknologi og Education Link samarbeider her med Media Design School (MDS) som er prisbelønnet og en av verdens beste innen 3D og animasjon, visuelle effekter og spillprogrammering. Som student på MDS får du en utdannelse på høyt nivå som gir deg internasjonale karrieremuligheter og som bonus nyter du godt av middelhavsklimaet på Nordøya.

At New Zealand er et egnet studieland for studier innen media, film og spillprogrammering er ikke tilfeldig. En rekke filmer og TV-program har blitt spilt inn og produsert  på New Zealands. Serier som Hercules og Xena ble filmet rundt Auckland. Filmen Heavenly Creatures ble filmet i Christchurch og TV serien The Tribe ble filmet i Wellington. Peter Jackson lagde den episke trilogien Ringenes herre på flere lokaliteter rundt om i landet. Mount Taranaki ble brukt som stand-in for det japanske fjellet Fuji i filmen Den siste samurai. Storfilmene King Kong og Legenden om Narnia – Løven, heksa og klesskapet er også spilt inn der.

Studieåret på New Zealand starter i slutten av februar, men det finnes ofte muligheter til å starte studiene i midten av juli.

Våre universiteter i New Zealand

Lurer du på noe? Spør oss!